Filmacademie zoekt Studieleider Productie

De Nederlandse Filmacademie leidt studenten op tot filmmakers in de breedste zin van het woord: verhalenvertellers met een eigen specialisatie binnen het filmvak. De Filmacademie biedt één hbo-opleiding met negen afstudeerrichtingen op bachelorniveau en een tweejarige onderzoeksgerichte masteropleiding. De Filmacademie hanteert een brede definitie van het begrip film, waaronder ook televisie en online series, commercials, interactive en immersive media worden gerekend. De academie is onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK), die verder bestaat uit het Conservatorium van Amsterdam, de Academie voor Theater en Dans, de Breitner Academie, de Reinwardt Academie en de Academie van Bouwkunst.

De Nederlandse Filmacademie wil een plek bieden aan alle verhalen, achtergronden en perspectieven die Nederland rijk is. Het is voor ons van groot belang dat het Nederlandse talent in de meest brede zin van het woord zich geroepen en uitgenodigd voelt om het vak van ‘filmisch verhalen vertellen’ te komen leren. We streven er naar een diverse en inclusieve organisatie te zijn en vinden het belangrijk om dat weerspiegeld te zien in ons studenten- en personeelsbestand.

Voor de afstudeerrichting Productie zijn wij bij voorkeur per 1 september 2020 (of eerder als dat mogelijk is) op zoek naar een:

Studieleider Productie (0,8 fte)

De studieleider Productie verzorgt samen met het productieteam het onderwijs in het vak Productie. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met alle andere studierichtingen en het hoofd Producties. Het productieteam bestaat verder uit docenten/coaches Productie en een coördinator. Het hoofd Producties geeft leiding aan de productiecoaches.

Werkzaamheden
De studieleider Productie:

 • zorgt voor ontwerp en uitvoering van het onderwijsprogramma binnen de gestelde kaders, met aandacht voor nieuwe ontwikkelingen, afstudeerprofielen e.d.;
 • ontwerpt de gezamenlijke oefeningen in nauwe samenwerking met de collega-studieleiders;
 • stemt vorm, inhoud, planning en/of uitvoering van (onderdelen van) de afstudeerrichting af;
 • draagt budgetverantwoordelijkheid;
 • stuurt de betrokken onderwijsgevende medewerkers aan;
 • is verantwoordelijk voor selectie, aanname en begeleiding van studenten;
 • voert voortgangs- en coachingsgesprekken met studenten;
 • verzorgt een deel van het onderwijs;
 • vertegenwoordigt de afstudeerrichting, zowel intern als naar buiten.

Functie-eisen en profiel
De kandidaat beschikt over:

 • ervaring als (uitvoerend) producent in een breed werkveld (documentaires, publieksgerichte bioscoopfilms, korte films, series, arthouse films, televisiedrama’s en/of commercials) en heeft belangstelling voor digitale platforms en VR;
 • dramaturgisch inzicht en ervaring in het samenwerken met regisseurs en scenaristen;
 • inzicht in het ontwerpen, onderhouden en verzorgen van een breed en volwaardig productiecurriculum;
 • ervaring met het ontwikkelen en coachen van jonge mensen;
 • interesse in inhoudelijke en technische vernieuwingen in de film waaronder serie-productie, world building, VFX en animatie;
 • zicht op en interesse in (inter)nationale ontwikkelingen in het werkveld;
 • reflectieve, strategische en analytische vermogens, initiërend, besluitvaardig, transparant en gericht op verbinding, samenwerking en consensus.

Onderwijskundige vaardigheden (lesbevoegdheid) strekken tot aanbeveling, maar kunnen ook worden verworven.

Arbeidsvoorwaarden
De Nederlandse Filmacademie biedt een prettige werkkring op een aantrekkelijk gelegen locatie in het centrum van Amsterdam. Aanstelling en honorering vinden plaats volgens de cao-hbo. De functie is gewaardeerd in functieschaal 12 (maximaal € 5.564,23 bruto per maand bij een volledige aanstelling). De inschaling is mede afhankelijk van opleiding, ervaring en laatstgenoten salaris. Het betreft een dienstverband van 0,8 fte. De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar, met uitzicht op verlenging.

Inlichtingen en sollicitaties
Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met Aafje Terwey (hoofd bachelor Nederlandse Filmacademie): aafje.terwey@ahk.nl (020 527 7391).

Uw sollicitatie met motivatie en curriculum vitae kunt u tot en met woensdag 11 maart 2020, uitsluitend per e-mail, richten aan Aafje Terwey via vacature-filmacademie@ahk.nl.

De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats op donderdag 19 maart. Voor geschikte kandidaten uit de eerste ronde volgt op maandag 23 maart een tweede gespreksronde.

Bron: Filmacademie