Filmfonds in Berlijn

Van donderdag 20 februari t/m zondag 1 maart vindt de 70e editie van het Berlin International Film Festival, de Berlinale, plaats. Voor de Berlinale zijn verschillende door het Fonds ondersteunde Nederlandse (co)producties geselecteerd, waaronder Paradise Drifters (Mees Peijnenburg, Pupkin) en En Route (Marit Weerheijm, Room for Film). Bekijk het volledige programma op berlinale.de.

European Film Market 20-02/27-02/2020
Vertegenwoordigers van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive, de Netherlands Film Commission en EYE International (samen SEE NL), zijn samen aanwezig op de European Film Market (EFM) tijdens de Berlinale van 20 tot 27 februari.

SEE NL booth Gropius Bau G13
Wil je meer informatie over de mogelijkheden rondom internationele coproducties of de cash rebate bij het Nederlands Filmfonds? Kom dan langs stand G13 in het Gropius Bau of stuur een bericht via info@filmcommission.nl.

Filmfonds (co)producties op de Berlinale

En Route
Marit Weerheijm, Room for Film (NL)
Generation Kplus Short Films 2
Vertoningen

Paradise Drifters
Mees Peijnenburg, Pupkin (NL)
Generation 14plus
Vertoningen

Berlin Alexanderplatz
Burhan Qurbani, Lemming Film (NL)
Competition
Vertoningen

Days of Cannibalism
Teboho Edkins, Keplerfilm (NL)
Panorama Dokumente
Vertoningen

Pari
Siamak Etemadi, Topkapi Films (NL)
Panorama
Vertoningen

Window Boy Would Also Like to Have a Submarine
Alex Piperno, BALDR Film (NL)
Forum
Vertoningen

Under the Skin
Emma Branderhorst, Family Affair Films (NL)
Generation Kplus
Vertoningen

Bekijk alle Nederlandse (co)producties op de Berlinale

Berlinale Co-Production Market

Het Fonds is partner van de Berlinale Co-Production Market, een vierdaagse markt waar zo’n 600 internationale producenten, sales agents, distributeurs en anderen uit de sector elkaar kunnen ontmoeten. In de House of Representatives presenteert het Filmfonds verschillende getalenteerde Nederlandse filmmakers en projecten en voor het Visitors Programme zijn vijf Nederlandse producers uitgenodigd: Chris Stenger (Family Affair Films), Elize Kerseboom (Zeppers Film), Jasper Boon (Boondocs), Layla Meijman (Studio Ruba) en Maaike Neve (Bind Film).

Berlinale Talents Programme

In het kader van het Talents Programme zijn in totaal 250 opkomende makers van films en series geselecteerd. Onder de Nederlandse talenten zijn Noël Loozen (Director), Christine Houbiers (Editor), Ece Yüksel (Actrice), Wouter Jansen (Sales Agent) en Rogier Kramer – Dutch Mountain Films (Producer) gekozen. 

EFM Landmark 24 & 25/02

EFM lanceert een nieuw subprogramma op de Berlinale, namelijk de EFM Landmark op 24 en 25 februari in Gropius Bau. EFM Landmark is een nieuw platform met de focus op film commissions en het promoten van de mogelijkheden rondom regelingen en coproducties. Dit tweedaagse evenement legt de focus op het samenbrengen van film commissioners en producenten en zal zich de komende jaren ontwikkelen tot een professioneel platform voor beide partijen. Klik hier voor het volledige EFM Landmark programma.

JETS

Voor Jets (Junior Entertainment Talent Slate) zijn twee Nederlandse projecten geselecteerd: Groundswell van Daniel Bruce en producent New Amsterdam en Under the Naked Sky van Lilian Sijbesma en producent Revolver.

Books on Screen

Op maandagochtend 24 februari vindt de 3e editie van de Books on Screen Breakfast Meetings plaats. Dit jaar ligt de focus specifiek op Duitsland en Canada. Tijdens de ontbijtsessie vinden afspraken plaats tussen geselecteerde Nederlandse uitgevers en filmproducenten en Duitse en Canadese uitgevers en filmproducenten. De Books on Screen Breakfast Meetings wordt ook dit jaar mogelijk gemaakt door het Filmfonds, het Letterenfonds en de Nederlandse ambassade in Berlijn, in samenwerking met Telefilm Canada en Ontario Creates.

European Talent Network

Het Filmfonds ondersteunt de netwerkbijeenkomsten van het European Talent Network (ETN) tijdens de Berlinale 2020. ETN werd in 2015 op initiatief van het Amsterdamse agentschap Henneman Agency, het Duitse Spielkind en Deense Teamplayers, opgericht. Inmiddels is ETN uitgegroeid tot een netwerk van agentschappen uit bijna alle Europese landen, waar ook een aantal Nederlandse agentschappen op is aangesloten. Het doel van ETN is het vergroten van kansen van talent in Europa en andere landen. Tientallen Nederlandse acteurs en andere filmprofessionals zullen op 23 februari de ETN meeting in  Berlijn bijwonen, waar zij casting directors en producenten ontmoeten van over de hele wereld.

SEE NL #38

Lees de nieuwste SEE NL #38 met hierin:

  • De 5 Nederlandse Berlinale Talents en de Nederlandse Shooting Star Bilal Wahib op de Berlinale
  • Interviews met Vincent Boy Kars (Drama Girl), Janis Rafa (Kala Azar )en Mees Peijnenburg (Paradise Drifters).

  Download SEE NL #38 hier.