Volledige programma CinemAsia Film Festival bekend

Met trots kondigt CinemAsia Film Festival het volledige programma en de juryleden van de 13e editie aan, dat plaatsvindt in de filmtheaters Studio/K en Rialto in Amsterdam van 4-8 maart.

Het festival bestaat uit meer dan 30 films variërend van grote blockbusters tot schitterende art-house films en van geëngageerde documentaires tot kleurrijke animatie. Daarnaast zijn we verheugd dat Aileen Li, Inge de Leeuw, Julian Ross, Floortje Smit en Pete Wu dit jaar plaatsnemen in de Competitie Jury. Samen zullen zij uit acht competitiefilms de beste film kiezen en die tijdens de sluitingsceremonie bekendmaken.

De online kaartverkoop gaat vandaag, 10 februari 2020, van start. Het uitgebreide programma is te vinden op de website.

Special Focus Diaspora: “Neither Burned, nor Banished”
CinemAsia geeft traditiegetrouw veel aandacht aan verhalen van Aziatische diaspora. Voor deze 13e editie hebben we ervaren festivalprogrammeur en filmjournalist Léo Soesanto (Cannes, IFFR) gevraagd om als gastcurator een vijftal films te programmeren van makers of onderwerpen uit de
Aziatische diaspora.

Competitie Jury 2020
Het festival is bijzonder in zijn nopjes met de aanstelling van de vijf juryleden die dit jaar de beste film uit het competitieprogramma selecteert. Uit Taiwan komt Aileen Li, producent van o.a. Detention, het grootste Taiwanese kassucces van het afgelopen jaar overgevlogen. Samen met festivalprogrammeurs Inge de Leeuw (IFFR), Julian Ross (Locarno/IFFR), filmjournalist Floortje Smit en schrijver/journalist Pete Wu maken zij tijdens de sluitingsceremonie bekend wie er met de felbegeerde prijs vandoor gaat.

Internationale gasten
Naast Aileen Li (Detention, Taiwan, Official Selection) verwelkomt het festival ook regisseur Amano Chihiro (Mrs. Noisy, Japan, openingsfilm) en acteur Lo Chun Yip (Suk Suk, Hongkong, Official Selection & Fagara, Hongkong, Competition Section). Zij zullen allemaal tijdens het festival aanwezig zijn om het publiek en pers te ontmoeten.

Wereld- en internationale premières
Tijdens het CinemAsia Film Festival zal een speciale internationale versie van Putrama Tuta’s A Man Called Ahok (Indonesië, 2020, Official Selection), een Indonesische biopic over het vroege leven van een van de meest verdeelde en invloedrijkste politieke figuren uit Indonesië, in wereldpremière gaan. Daarnaast presenteert CinemAsia de internationale première van Ju Hyun-sook’s Yellow Ribbon (Zuid-Korea, 2019, Official Selection, een ontroerende documentaire over de nasleep van de Sewol ramp, én Lim Dae-hyung’s Moonlit Winter (Zuid-Korea, 2019, Official Selection), een teder verhaal over liefde en relaties dat conventionele grenzen overstijgt.

Randprogrammering
Daarnaast kent het festival een divers randprogramma met onder andere een Food Bazaar voor heerlijke culinaire ontdekkingen, een special gecureerd LGBTQ+ programma. Ook zal er voldoende ruimte zijn voor pers en publiek om de internationale gasten te ontmoeten.

Bron: CinemAsia Film Festival