Creative Europe op de Berlinale 2020

Emma O’Hare en Marjolein van Bommel van de Creative Europe Desk NL zullen van 21 t/m 25 februari 2020 aanwezig zijn op de Berlinale. Neem contact op met Emma of Marjolein als je een afspraak wilt maken. Zij zullen regelmatig te vinden zijn bij de MEDIA stand op de European Film Market (Gropius Bau, standnr C2 in de centrale hal).

Ga voor een overzicht van Creative Europe activiteiten tijdens de Berlinale naar onze website.

European Film Forum
Het European Film Forum van de Europese Commissie vindt dit jaar plaats op maandag 24 februari (14.00 – 16.30 uur). Het thema van de middag is duurzaamheid. Verder zullen de eerste prioriteiten van de nieuwe Commissie worden gepresenteerd, van het nieuwe plan voor de audiovisuele sector tot de verduurzaming van de industrie en datatransparantie.
Lees meer …

MEDIA films op de Berlinale
16 door MEDIA gesteunde projecten zijn geselecteerd voor de Berlinale 2020. Deze titels kregen toekenningen voor verschillende MEDIA oproepen, waaronder ontwikkelingsbijdragen voor Slate en Single Projects. Klik hier voor een overzicht van de titels.
Lees meer

Berlinale Talents 2020
Jaarlijks worden 250 talenten in de audiovisuele industrie geselecteerd om deel te nemen aan Berlinale Talents, het talentontwikkelingsprogramma van het International Film Festival Berlin.

Naast het uitgebreide programma van masterclasses en paneldiscussies met experts, biedt Berlinale Talents een scala aan Project Labs waarin de talenten hun eigen project verder kunnen ontwikkelen en presenteren. Berlinale Talents biedt ook studioprogramma’s en workshops voor specifieke groepen filmprofessionals. Als een initiatief van het internationale filmfestival van Berlijn is het hele evenement nauw verbonden met de programma’s van de festivalsecties en de EFM.

Dit jaar zijn vijf Nederlandse kandidaten geselecteerd voor het programma:

Co-Pro Series event
Op 25 en 26 februari vindt de zesde editie plaats van het exclusieve pitch event Co-Pro Series, onderdeel van de MEDIA gesteunde Co-production Market. Uit Nederland werd het project Precious van Atlantic Films en Lemming Film geselecteerd.
Lees meer …

Bilal Wahib European Shooting Star 2020
De Nederlandse acteur Bilal Wahib is geselecteerd om deel te nemen aan de 23e editie van het door Creative Europe MEDIA gesteunde Shooting Stars event tijdens de Berlinale.
Lees meer …

Openstaande oproepen Creative Europe MEDIA

Internationale Coproductiefondsen:

Bron: Creative Europe / Dutch Culture