Deze week bij Eye

Bij de tentoonstelling Francis Alÿs – Children’s Games is de Iraanse klassieker Waar staat het huis van mijn vriend? (1988) van Abbas Kiarostami te zien, één van de inspiratiebronnen van Alÿs.

Eye on Art presenteert een avond met beeldend kunstenaars Carlos Amorales en Gabriël Lester, i.s.m. het Stedelijk Museum Amsterdam. De twee gaan in gesprek over het werk van Alÿs, hun eigen praktijk en kunstenaars die belangrijk voor ze zijn.

Omdat niemand spelen beter begrijpt dan kinderen zelf, organiseert Eye tijdens de voorjaarsvakantie in de tentoonstelling de gratis middag (na aanmelding) Kids Only: voor kinderen met hun ouders of begeleiders. Speciale gasten zijn Hakim Traïdia en de Amsterdamse Kinderburgemeester Ilias.

Eyeshadow: Romeo + Juliet, Love Couple
Terug in de zaal: de moderne klassieker Romeo + Juliet (1996)van Baz Luhrmann met Leonardo DiCaprio en Claire Dane. Aansluitend live muziek door de Nederlandse band Love Couple. Inleiding: Ronald Simons (Eye).
Lees meer

Eye on Sound: Lucky Star met live muziek
Gerestaureerde Amerikaanse stille-filmklassieker (1929) van Frank Borzage met live muziek door Thijs Havens (toetsen en gitaar). De film werd lange tijd verloren gewaand, totdat een kopie opdook in de collectie.
Lees meer

Punch-Drunk Love, boek: De Sound Track
Filmcomponist Rens Machielse presenteert zijn nieuwe boek De Sound Track over de kracht van geluid in de film, en gaat daarover in gesprek met Caspar Nieuwenhuis, directeur HKU Theater. Met vertoning Punch-Drunk Love.
Lees meer

Verkoop programma Black Light gestart
Black Light zet van 6 maart t/m 15 april de schijnwerpers op de zwarte identiteit in film. Eye toont een selectie van het programma dat curator Greg de Cuir Jr. samenstelde voor Locarno. Ook nodigde Eye gastcuratoren uit.
Lees meer

Première A White, White Day & Atlantique
Deze week: de IJslandse film A White, White Day (ook Engels ondertiteld en op Picl) van Hlynur Palmason (Winter Brothers). Plus:Atlantique (Engels ondertiteld) van Mati Diop, winnaar van de Grand Prix in Cannes.
Lees meer

Première zwart-wit-versie Parasite
Zwartwitversie van Bong Joon-ho’s prijswinnende  film, die behalve de Gouden Palm o.m. vier Oscars won, waaronder die voor  Beste film en Beste internationale film.Ook de originele kleurversie is nog in Eye te zien.
Lees meer

Minuscule 2, het tropisch avontuur
Première van de jeugdfilm van Hélène Giraud & Thomas Szabo. Minuscule 2 is een hernieuwde kennismaking met een heleboel kleine maar onverschrokken wezens, die je rondleiden in het hilarische rijk der insecten.
Lees meer