VPRO Dorst Pitch

De aanmeldingsronde voor de Pitch 2020 is gestart! Barst jouw hoofd van de meest wilde programma-ideeën? Vind jij dat een verhaal verteld moét worden? Zijn er onderwerpen die volgens jou verkeerd of te weinig worden besproken? En durf je dat te laten zien? Dan zoeken wij jou! Check snel hier voor meer informatie! En als je denkt: ‘ik wil nu tekenen voor deze prachtkans’ dat kan. Klik dan hier en verover je plek in de VPRO Dorst Pitch! 

VPRO op zoek naar talent

De VPRO zoekt makers van morgen! Daarom organiseert  VPRO DORST, dé plek voor jonge makers, vanaf 2017 elk jaar de Pitch voor jong aanstormend talent. De Pitch is een actieve gratis leerschool bij de VPRO waar jij wordt uitgedaagd om jouw idee te ontwikkelen onder begeleiding van professionele coaches. 

Even in het kort: hoe ziet zo’n leertraject eruit? 

In de Pitch 2020 gaan de talenten aan de slag met hun eigen ideeën. Dat gebeurt via actieve masterclasses met verschillende thema’s, zoals: research, vorm, verhaallijn en presentatie. Deze worden gegeven door interessante sprekers uit het vak. Deelnemers gaan veel leren, maar ook veel doen! Aan het einde van de rit hebben de deelnemers hun ideeën gevormd tot een stevig staand programmaplan. Dit plan mogen zij pitchen aan de hoofdredactie van de VPRO.

Voor wie?

De Pitch is voor jonge makers tussen de 18 en 35 jaar die een programma willen maken bij de VPRO. Ervaring met filmen, monteren of regisseren is niet vereist. Maar ideeën, enthousiasme en liefde voor het verhaal wel. Het doel? Met ambitieuze nieuwe makers vernieuwende programma’s maken in 2020. Belangrijke kanttekening: De Pitch 2020 is alleen voor audiovisuele non-fictie ideeën. 

Deadline: 16 maart

Lees meer: https://www.vpro.nl/dorst-pitch.html