Eerste titels Imagine Film Festival, 7 wereldpremières Nederlandse shorts

Eerste titels Imagine Film Festival bekend – 7 wereldpremières Nederlandse shorts in Nieuw Nederlands Peil

Imagine Film Festival maakt de eerste titels voor de 36e editie van het festival vandaag bekend. Naast nieuwe ontdekkingen en gevestigde namen is er op het festival plaats voor talentvolle makers uit Nederland. In het programmaonderdeel Nieuw Nederlands Peil wordt het beste van de Nederlandse fantastische korte films vertoond, met dit jaar maar liefst zeven wereldpremières. Het Imagine Film Festival is van donderdag 16 tot en met zaterdag 25 april te bezoeken in het Eye Filmmuseum in Amsterdam.

Uit een sterk aanbod selecteerde Imagine zestien films voor Nieuw Nederlands Peil, waarvan maar liefst zeven wereldpremières. Vanwege dit grote aantal bestaat het programma net als vorig jaar uit twee verschillende delen. Mettot de verbeelding sprekende titels als onder andere ‘Hitte’, ‘Koekoek!’, ‘Afsluitdijk’ en ‘Sexorcism’ – belooft het een spraakmakend programma te worden.

Wereldpremières
Jan Verdijk is weer terug bij Imagine met A Stranger From the Past. Vorig jaar won Jan Verdijk met Wild de Méliès d’or voor de beste Europese fantastische korte film. Leendert Roosenbrands woordloze Aardbei heeft met René van ’t Hof, Carrie Tefsen en Monic Hendrickx een sterrencast en Dryade van Frank van den Bogaart past mooi binnen het themaprogramma Nature Strikes Back. Andere wereldpremières zijn de horrorfilms Lippen, Before Bedtime, het Middeleeuwse Tot Inkeer en Woodland Cemetery van Niels Bourgonje, van wie Imagine ook Swipe vertoont.

Naast de wereldpremières vertoont het Imagine Film Festival ook onder meer het veelbekroonde Lili van Yfke van Berckelaer en de voor Cineville gemaakte films Hitte en Sexorcism. Sexorcism was maar zelden te zien op het grote doek, gezien de schokkend bevonden inhoud.

Alle titels uit Nieuw Nederlands Peil:

 • Aardbei – Leendert Roosenbrand (Wereldpremière, 2020)
 • Afsluitdijk – Ewoudt Boonstra (2019)
 • Before Bedtime – Guido Coppis (Wereldpremière, 2020)
 • Dryade – Frank van den Bogaart (Wereldpremière, 2019)
 • Hitte – Thessa Meijer (2019)
 • Ik, Moordenaar – Kim Kokosky Deforchaux (2019)
 • Imaginair – Kay Greidanus (2019)
 • Koekoek! – Jörgen Scholtens (2019)
 • Lili – Yfke van Berckelaer (2019)
 • Lippen – Nicole Tegelaar (Wereldpremière, 2020)
 • Sexorcism– David Jan Bronsgeest (2019)
 • A Stranger from the Past – Jan Verdijk (Wereldpremière, 2020)
 • Swipe – Niels Bourgonje (2019)
 • Tot inkeer – Vincent Konings (Wereldpremière, 2019)
 • Woodland Cemetary – Niels Bourgonje (Wereldpremière, 2020)
 • Zwart – Tommie Garaedts (2019)

Tijdens Nieuw Nederlands Peil zijn alle makers aanwezig om in gesprek te gaan met het publiek. Het programma en de synopsissen van de films zijn te vinden op de website van Imagine Film Festival: imaginefilmfestival.nl/imagine-nl/

Over Imagine Film Festival
Imagine is het grootste filmfestival voor de fantastische film in Nederland, met het beste op het gebied van fantasy, horror en sciencefiction. Bij Imagine draait alles om de verbeelding, je mee laten voeren naar andere werelden of je anders laten kijken naar onze eigen wereld. Imagine gebruikt de kracht van de fantasie voor gedachte-experimenten over de toekomst van mens en maatschappij, vaak in het licht van technologische vernieuwingen of wetenschappelijke ontwikkelingen. Daarbij onderzoekt Imagine nieuwe vormen om fantastische verhalen te ervaren, zoals via virtual reality en fantastische games. Naast een scherpe focus op het heden en de toekomst van het fantastische, eren we ook de rijke historie ervan. We signaleren nieuw talent, presenteren nieuw werk van gevestigde makers en vertonen klassiekers en vergeten parels. In verdiepende programma’s biedt het festival achtergronden, geschiedenis en context, en verbindt het de fantastische film met maatschappelijke ontwikkelingen. Met zijn geschiedenis van 36 jaar en zijn uitgebreide netwerk fungeert Imagine als curator en gids voor zowel nieuwkomers als doorgewinterde genrefans. Ga voor meer informatie naar https://www.imaginefilmfestival.nl

Bron: Imagine Film Festival