Deze week bij Eye

Bij de première van Greta Gerwigs Little Women vertoont Eye Gerwigs vorige film Ladybird en de klassieke Little Women-verfilming uit 1949 van Mervyn LeRoy, met onder anderen Elizabeth Taylor en Janet Leigh.

De tentoonstelling Francis Alÿs – Children’s Games is dagelijks te zien van 10.00 – 19.00. Bezoekers kunnen zondag 9 februari (14.00) deelnemen aan een rondleiding. Bij de tentoonstelling wordt Los olvidados van Luis Buñuel vertoond.

Let op: Eye is woensdag 12 februari de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

Restored & Unseen: Il posto (35 mm)
Ermanno Olmi’s debuutfilm (IT 1961) is een innemende verbeelding van existentiële eenzaamheid en een scherpe observatie van machtsverhoudingen. 35mm-restauratie uit de Eye-collectie. Inleiding door programmeur Leo van Hee.
Lees meer

Premièreweek Little Women
…niet alleen verfijnd en eigenzinnig maar ook ronduit meeslepend… (De Filmkrant). Met o.a. Saoirse Ronan, Emma Watson, Laura Dern, Timothée Chalamet en Meryl Streep. Zes Oscar- en twee Golden Globe-nominaties.
Lees meer

Premièreweek La Cordillera de los Sueños
Meesterdocumentairemaker Patricio Guzmán analyseert de verhouding tussen het landschap en de geschiedenis van zijn vaderland Chili. Beste Documentaire (Cannes). Donderdagavond: inleiding IDFA-directeur Orwa Nyrabia.
Lees meer

Premièreweek Little Joe (Jessica Hausner)
Nieuwe film van Jessica Hausner (Amour fou, Lourdes), met Emily Beecham (Best Actress Award in Cannes). Spel met horrorconventies; over de moeder-kindrelatie en verantwoordelijkheid van de wetenschap. 
Lees meer  

Voorpremière TV-serie Hollands Hoop 
Hollands Hoop van Dana Nechustan bingewatchen in de filmzaal? Het kan zaterdag, wanneer de eerste vier afleveringen van het laatste seizoen worden vertoond in Eye (255′ incl. 20′ pauze). Vanaf 9 februari op TV (NPO 3).
Lees meer

Jacob, Mimmi en de pratende honden
Deze nieuwe Lets-Poolse jeugdfilm is een kleurrijke, levendige animatiefilm in de geest van Pluk van de Petteflet. Edmunds Jansons baseerde de film op het boek Dogtown, van kinderboekenschrijfster Luize Pastore.
Lees meer

Seminar: Vrouwelijk Leiderschap in Beeld
Inspirerend seminar (10 maart) waarbij leiderschapstrainer Rozemarijn Dols en rasbestuurder Margriet Tiemstra facetten van leiderschap verrassend de revue laten passeren aan de hand van filmfragmenten.
Lees meer