Khata van XX ingezonden voor Emmy Award

Khata van XX is een van de de Nederlandse inzendingen voor de Emmy Awards. De televisiefilm is gemaakt voor de dramareeks Centraal, die door de NTR is uitgezonden, en ging in september 2019 in première tijdens het Nederlands Film Festival. In Khata besteedt XX (van de anti-Wilders komedie Twelve Angry Arabs) aandacht aan jongens die door chantage in de prostitutie belanden.

Over Khata
De dromerige en zachtaardige puber Kamal werkt met zijn oudere broer Hatim als jongensprostituee op en rond Rotterdam Centraal. De ouders van de broers hebben geen idee wat zij allemaal uitspoken. Zij denken dat ze gewoon met vrienden op straat hangen en tieneractiviteiten ondernemen. Wanneer Kamal verliefd wordt op een mannelijke klant lijkt de situatie volledig te escaleren, waarna chantage de twee in de greep houdt. Zullen de broers kunnen ontsnappen aan de beklemmende wereld van de jongensprostitutie?

Dit verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen en feiten uit de wereld van de jongensprostitutie in Nederland.

Regie: XX
Scenario: XX, Britt Snel
Producent: Interakt
Met o.a.: Akram Tanna, Nizar el Manouzi, Sem Ben Yakar, Tobias Nierop, Chris Peters en Walid Benmbare

*de regisseur van deze film heeft aangegeven niet vindbaar te willen zijn op internet, daarom is de naam vervangen door XX