CinemAsia: Oproep voor jonge filmcritici

Het CinemAsia Film Festival is dé plaats voor Aziatische film en cultuur. In de afgelopen 16 jaar hebben we een trouwe aanhang opgebouwd van filmliefhebbers uit Nederland  en de  Aziatische communities die de Nederlandse maatschappij verrijken. CinemAsia wil bijdragen aan een betere representatie van deze communities. We voelen dat hier behoefte aan is omdat Aziatische filmprofessionals, acteurs, producenten en filmcritici onder vertegenwoordigd zijn in Nederland.

Daarom willen we JOU uitnodigen om jurylid te worden voor CinemAsia’s Diaspora Competitie, met films van filmmakers met een diaspora achtergrond. Veteraan filmfestivalprogrammeur  Leo Soesanto (Cannes International Film Festival, IFFR, Bordeaux Independent IFF) stelde een selectie samen van 5 speelfilms met diasporathema’s of van diaspora filmmakers. We kunnen je de films nog niet vertellen, maar het is een spannende selectie!

We zoeken 5 jonge Aziatische (media) professionals/studenten/ filmliefhebbers (<28) met een focus op Aziatische film, of die bereid zijn om hun focus te verschuiven naar Aziatische film kritiek en analyse. Je zal begeleid en getraind worden middels een mentorprogramma door gevestigde en ervaren filmcritici. Dit zal je helpen om de films te beoordelen op hun cinematografische verdienste, hun toevoeging tot de huidige status quo van diaspora verhalen, relevantie naar de maatschappij en het huidige politieke debat. Hiernaast krijg je een unieke kans om een filmfestival productie van dichtbij te ervaren! Je reiskosten worden vergoed, je krijgt een festivalpas om alle films te zien en je krijgt persoonlijke coaching van filmprofessionals. We bieden je een schema aan om de diaspora competitiefilms te kijken van 4-8 maart en we zorgen voor lunch en diner. Twee workshops op donderdag en ook de vrijdag zijn deel van het programma.

Solliciteer voor CinemAsia’s Young Asian Critics Award door een e-mail te sturen naar shiko@cinemasia.nl voor 16 februari. De selectie van de Young Asian Critics jury zal op 20 februari 2020 bekendgemaakt worden. Zorg voor een leeg schema tussen 4-8 maart 2020!

We nodigen speciaal jonge filmliefhebbers uit met een Aziatische diaspora achtergrond om te solliciteren voor deze jury.

Bron: CinemaAsia Film Festival