Deze week bij Eye

Bij de tentoonstelling Francis Alÿs – Children’s Games interviewt Head of Exhibitions Jaap Guldemond kunsthistoricus Sacha Bronwasser. Ze gaan dieper in op het werk van Francis Alÿs.

Woensdagochtend (9.30) start de kaartverkoop voor de bioscoop-(voor)première van de Nederlandse TV-serie Hollands Hoop (derde seizoen).

IFFR: Dag van de Dwarse Film in Eye
Vijf films uit het programma van het International Film Festival Rotterdam (t/m 2 februari) zondag in Eye. In de publieksenquête scoren deze ‘dwarse’ films met name op ‘buitengewoon goed’ en ‘buitengewoon slecht’.
Lees meer

On Francis Alÿs & Los olvidados
Eye on Art presenteert een avond bij de tentoonstelling Francis Alÿs – Children’s Games. Na het interview van Jaap Guldemond met Sacha Bronwasser – met korte films – is Los olvidados van Luis Buñuel te zien.
Lees meer

Premièreweek The Whistlers
Nieuwe film van Corneliu Porumboiu (Police, Adjective, 12:08 East of Bucharest). Onderdeel Gouden Palm-competitie (Cannes). Zwarte gangsterkomedie met bedekte uithalen naar de corruptie die Roemenië blijft teisteren.
Lees meer

Voorpremière Little Women (Greta Gerwig)
…niet alleen verfijnd en eigenzinnig maar ook ronduit meeslepend… (De Filmkrant). Met o.a. Saoirse Ronan, Emma Watson, Laura Dern, Timothée Chalamet en Meryl Streep. Zes Oscar- en twee Golden Globe-nominaties.
Lees meer

Première Mind My Mind van Floor Adams
Treffende, ontroerende en optimistische verbeelding van een leven met autisme (30′). …knap…aantrekkelijk… ingenieuze scenario …geestig… fraai…mooi… (De Filmkrant). Vooraf: Enough Anna Mantzaris (3′).
Lees meer

2 februari: Groundhog Day met Bill Murray
Groundhog Day is de dag waarop de komst van een bosmarmot voorspelt hoelang het nog winter blijft. Weerman Connors doet verslag en raakt gevangen in de tijd. Aandacht voor een wonderlijke Amerikaanse traditie.
Lees meer

Onderwijsstaking: extra jeugdfilms
Donderdag en vrijdag staan er extra jeugdfilms op het programma, voor alle scholieren die dan geen les hebben plus hun ouders en verzorgers. Zondagochtend een nieuwe Cinemini-film voor de jongsten: Het kleine vogeltje.
Lees meer