Open call: Schrijvers voor Flikken Rotterdam

Flikken Rotterdam is op zoek naar talentvolle schrijvers om het schrijfteam te versterken!

In 2021 zal seizoen 5 van Flikken Rotterdam worden uitgezonden op NPO1. Wil jij een aflevering die door jou geschreven is, voorbij zien komen tijdens dit seizoen?


Schrijf jouw eigen schaduwscript van Flikken Rotterdam, en maak kans op een plek in het schrijfteam van deze langlopende politieserie.

Deadline: maandag 19 april

Talent zit hem in vakmanschap en creativiteit, niet enkel in cv of opleiding. Ben jij op zoek naar de kans om verder te komen als scenarist in de film & tv-industrie, maar worstel je soms met je volgende stap? Kom je uit een andere hoek maar wil jij het detective-genre in duiken? Of wil je simpelweg meer vlieguren maken in televisiedrama? Dan is deze kans bij Flikken Rotterdam misschien een mooie uitdaging voor jou! Interesse? Lees hieronder dan snel verder.

Wie?
Wij zoeken frisse, nieuwe perspectieven om de wereld van het Rotterdamse politiecorps in te duiken en te verbreden, en met het team een bloedstollend spannend nieuw seizoen te schrijven.

Het schrijfteam van Flikken Rotterdam wordt geleid door ervaren scenarist Jan Harm Dekker (Flikken Maastricht, Flikken Rotterdam, Zaak Menten). Binnen het schrijfteam pitcht iedere schrijver de verhaallijnen voor haar/zijn eigen aflevering aan het team. Jan Harm houdt de lange lijn in de gaten die door de verscheidene afleveringen loopt en werkt daarin samen met de individuele scenaristen.

Gecoacht door Jan Harm, producent Rolf Koot (Warner Bros.) en dramaturg Astrid van Keulen (AVROTROS) ontwikkelt iedere scenarist zijn aflevering van synopsis tot draai-klaar scenario.

Wat?
Om in aanmerking te komen voor een plek in het schrijfteam van Flikken Rotterdam vragen we je om een schaduwscript te schrijven. Een schaduwscript is een aflevering die in een van de voorgaande seizoenen van Flikken Rotterdam had gepast. Daarbij houd je je aan wat deze regels:

  • Verzin geen nieuwe rechercheurs, maar houd de hoofdcast aan zoals deze in de afgelopen 4 seizoenen was.
  • Houd je aan de standaard formatregels van een scenario, wanneer je schrijft.
  • Houd je aan het format van de serie Flikken Rotterdam. Een aflevering van Flikken Rotterdam volgt altijd een set regels.
  • We volgen alleen de rechercheurs in hun onderzoek, en nooit de dader. Die krijgt slechts op één moment het POV, en dat is in de cold-open van de aflevering.
  • De aflevering heeft meerdere twists die de rechercheurs niet zagen aankomen, die hen verrast en het onderzoek een nieuwe wending geeft.
  • Een aflevering duurt altijd 45-50 minuten. Dus zorg dat het script tussen de 40-50 pagina’s is.
  • Houd je aan de regels van hoe een scenario wordt opgesteld. Werk hiervoor bijvoorbeeld in het bekende Final Draft, WritersDuet of Fade-In.

Wanneer?
Maandag 19 april – 18.00 is de deadline.

Mail het schaduwscript in PDF naar drama@avrotros.nl.
Zorg dat naast het scenario een korte beschrijving van jezelf toegevoegd is, evenals een korte motivatie waarin je je affiniteit en betrokkenheid bij televisiedrama beschrijft. Maar uiteindelijk spreekt jouw scenario voor jouw talent, dus dat willen we zien!

Vervolgstappen?
Van alle inzendingen wordt een selectie gemaakt, en met de geselecteerde schrijvers wordt een gesprek gevoerd. Van daaruit wordt de keuze gemaakt wie het schrijfteam van Flikken Rotterdam komen versterken. Deze gesprekken vinden plaats in mei 2020.

De schrijfperiode loopt van augustus 2020 tot januari 2021, en is niet fulltime. Je schrijft in deze periode 1 of 2 afleveringen en krijgt deadlines waarbinnen de eigen tijd in te delen is. Wanneer je aan de slag gaat voor het schrijfteam word je per aflevering betaald. Schrijf je liever als duo een aflevering? Dat mag ook. Maar onthoud dat eenzelfde writers-fee wordt aangehouden per aflevering.

Bron: AVROTROS