Filmfonds: aankomende deadlines

Vertoningsregeling filmtheaters (pilot)
31 Januari 2020

Voor: Filmtheaters
Een bijdrage voor in Nederland gevestigde filmtheaters om de vertoning van nieuwe door het Filmfonds selectief gesteunde Nederlandse majoritaire films te faciliteren.

Netherlands Film Incentive
3 Februari 2020

Voor: Productiemaatschappijen
Financiële bijdrage in de vorm van cash rebate voor aantoonbare bestede en kwalificerende Nederlandse productiekosten voor speelfilms, lange documentaires, lange animatiefilm en high-end Tv-series.

De Oversteek 14
4 Februari 2020

Voor: Beginnende regisseurs
De Oversteek is bedoeld voor beginnende regisseurs die hun eerste artistieke speelfilmproject willen realiseren. Jaarlijks kunnen twee speelfilms voor de bioscoop en televisie gesteund worden door het Filmfonds, NPO-fonds, CoBO, VPRO en NTR.

Talentontwikkeling in Internationale Context
10 Februari 2020

Voor: Teams van scenaristen, regisseurs en producenten
Met dit programma kunnen team urgente, eigenzinnige en cinematografisch onderscheidende filmprojecten (speelfilms, documentaires of lange animatiefilms) voor de internationale markt ontwikkelen.

Immerse\Interact
11 Februari 2020

Voor: Vernieuwende mediaproducties
Vanuit de cross-over tussen film, vormgeving en digitale cultuur is een nieuw terrein ontstaan waarbinnen digitale pioniers, interactieve/grafische ontwerpers samen met regisseurs, scenaristen en producenten werken aan vernieuwende mediaproducties. Door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Filmfonds.

De Straat
18 Februari 2020

Voor: Nieuwe makers
De Straat maakt zich sterk voor de ontwikkeling van film- en televisiedramatalent, in het verlengde van de serie CENTRAAL (voorheen One Night Stand). Door NTR, BNNVARA, VPRO, NPO-fonds, CoBO en het Filmfonds.

Filmfestival (meerjarige activiteitensubsidie)
2 Maart 2020

Voor: Organisatie filmfestivals
Projectsubsidie of meerjarige activiteitensubsidie voor de organisatie van een filmfestival dat als doel heeft het stimuleren van verspreiding, kennisontwikkeling, profilering en promotie van de professionele film in Nederland.

New Screen Low Budget
3 Maart 2020

Voor: Low budget films van tenminste 60 minuten
De regeling New Screen Low Budget is er speciaal voor teams die een film van tenminste 60 minuten willen maken volgens een low budget concept .

Realisering Minoritaire Coproductie NFF+IBF
3 Maart 2020

Voor: Internationale coproducties documentaire
Internationale coproducties in de categorie documentaire die een bijdrage voor ontwikkeling of productie hebben ontvangen van het IDFA Bertha Fund komen in aanmerking voor een realiseringsbijdrage.

Realisering Minoritaire Coproductie
9 Maart 2020

Voor: minoritaire coproducties speelfilm, lange animatiefilm of documentaire
Het Fonds ondersteunt eigenzinnige, artistieke, minoritaire coproducties met kans op internationale festivalselectie en distributie, met een substantiële creatieve en technische inbreng van Nederland.

Teledoc
9 Maart 2020

Voor: onafhankelijke documentaire regisseurs en producenten
Een Teledoc is een gelaagde documentaire met een eigentijds thema en een onderwerp met een duidelijke Nederlandse connectie. Ervaren regisseurs worden uitgedaagd om een film met een universeel thema en auteursvisie te ontwikkelen die cinematografisch prikkelend, verhalend en toegankelijk is voor breed publiek.