Deze week bij Eye

De Vlaamse regisseur Bas Devos is te gast en presenteert zijn nieuwe films Hellhole (Q&A o.l.v. Ronald Rovers) en Ghost Tropic (inleiding door Devos).

De tentoonstelling Francis Alÿs – Children’s Games is dagelijks te zien van 10.00 – 19.00. Bezoekers kunnen zondag 26 januari (14.00) deelnemen aan een rondleiding.

Premièreweek Hellhole, Q&A Bas Devos
Zondagochtend is de Vlaamse regisseur Bas Devos (Violet) te gast voor een Q&A bij zijn nieuwe film Hellhole, o.l.v. filmjournalist Ronald Rovers (Trouw, De Filmkrant). Ging in première op het filmfestival Berlijn.
Lees meer

Voorpremière Ghost Tropic van Bas Devos
Regisseur Bas Devos leidt zondagmiddag de voorpremière in van zijn nieuwste film Ghost Tropic, die te zien was in het Cannes-filmfestival. De prachtige, tot de verbeelding sprekende shots veranderen Brussel in een dromenland.
Lees meer

Strijkkwartet Biënnale: film en live muziek
De Strijkkwartet Biënnale Amsterdam en Eye presenteren twee programma’s, waarin het strijkkwartet en film op heel verschillende manieren samenkomen: Lyric Suite (muziek: Cuarteto Gerhard) en Artemis – The Neverending Quartet.
Lees meer

Holocaust Memorial Day – Willy Lindwer
N.a.v. Holocaust Memorial Day aandacht voor het werk van cineast Willy Lindwer. De regisseur is aanwezig voor een nagesprek bij zijn films Kind in twee werelden en De treinreis. Voorstelling i.s.m. het Joods Cultureel Kwartier.
Lees meer

‘Night of the Indiana Jones Ripp-Offs’
Onstuitbare cinefiel Martin Koolhoven buigt zich in De keuze van Koolhoven over het fenomeen van de Indiana Jones-rip-offs. Met High Road to China, van Brian G. Hutton (US, 1983, met Tom Selleck (Magnum P.I.)).
Lees meer

Restored & Unseen: El sol del membrillo
4K-gedigitaliseerde klassieker (SP 1992) van Víctor Erice, de meester van de aandachtige blik. Juryprijs op het festival van Cannes. Met inleiding door Leo van Hee (programmeur Eye). In de reeks Restored & Unseen.
Lees meer

100-ste geboortedag Federico Fellini
Op 20 januari 2020 zou Federico Fellini (1920-1993) honderd jaar oud zijn geworden. Eye vertoont als eerbetoon twee onverwoestbare films van de maestro: La dolce vita en Otto e mezzo, met Marcello Mastroianni.
Lees meer