Nieuw cross-sectorale oproep “Digitale brug tussen cultuur en audiovisuele content” gepubliceerd

Deadline: 14 mei 2020

De Europese Commissie heeft een nieuwe cross-sectorale oproep gepubliceerd, te weten:

Digitale brug tussen cultuur en audiovisuele content deadline 20 juni 2019 (12.00 uur) EACEA 06-2019 en deadline 14 mei 2020 (17.00 uur) EACEA-28-2019

Innovatieve technologieën kunnen bruggen bouwen tussen de verschillende culturele en creatieve sectoren. De rol van digitale technologieën voor de culturele en creatieve sector staat centraal in de #Digital4Culture strategie van de Europese Commissie. Dat is de strategie van de Commissie die cultuur en digitaal met elkaar verbindt, waarbij het digitale potentieel wordt gebruikt om de positieve economische en maatschappelijke effecten van cultuur te versterken.

Deze oproep stimuleert innovatie op het gebied van de ontwikkeling en distributie van creatieve content, waarbij cross-sectorale samenwerking en het gebruik van digitale technologieën wordt ingezet. De nadruk ligt op een probleemoplossende benadering en aanpak van de uitdagingen waar de Europese culturele en creatieve sector momenteel voor staat. Het verbeteren van de publieks- en gebruikerservaring is daarbij van essentieel belang. Technologie is hierbij een middel om de uitdagingen aan te pakken en geen doel op zich.

Lees hier verder over de oproep, vereisten en selectiecriteria

Bron: Creative Europe/MEDIA