Nederlandse (co)producties op IFFR 2020

Van woensdag 22 januari tot en met zondag 2 februari vindt de 49e editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) plaats. De openingsfilm van dit jaar is Mosquito van João Nuno Pinto. Vanaf donderdag 23 januari draaien er ook verschillende door het Filmfonds ondersteunde films op het festival, waaronder Drama Girl van Vincent Boy Kars (Halal). Net als Drama Girl, zijn ook Kala Azar van Janis Rafa (SNG Film, Heretic) en Nasirvan Arun Karthick (Rinkel Film) geselecteerd voor de Tiger Competition. Klik op de button voor het volledige overzicht van Nederlandse (co)producties op IFFR 2020.

Voor meer informatie en het gehele IFFR-programma, klik hier.

Op IFFR 2020 worden er meer door het Filmfonds ondersteunde films vertoond binnen de 4 themaprogramma’s Bright Future, Voices, Deep Focus en Perspectives. Zo beleven films zoals Farewell Paradise van Sonja Wyss (Basalt Film) en The Barefoot Emperor van Peter Brosens en Jessica Woodworth (Bo Films, Topkapi Films) op IFFR hun ‘avant-premiere’ binnen Voices: Limelight. Verder is Leonie, Actress and Spy van Annette Apon (SNG Film) geselecteerd voor het Tyger Burns programma, Dreamlife van Melvin Moti (KeyFilm) voor Wait and See en Mother van Kristof Bilsen (Limerick Films) voor Voices.

CineMart

De 37e CineMart, de internationale coproductiemarkt van IFFR, vindt plaats van 26 tot 29 januari. Tijdens CineMart worden er dit jaar 17 projecten gepresenteerd, waaronder de door het Filmfonds gesteunde The Wolf, the Fox and the Leopard van David Verbeek (Lemming Film) en The Garden of Earthly Delights van Morgan Knibbe (BALDR Film). Bekijk hier de volledige CineMart 2020 selectie.

Tijdens de CineMart zijn de Netherlands Film Commissioner, vertegenwoordigers van het Filmfonds en van de Production Incentive aanwezig om buitenlandse producenten te informeren over productiemogelijkheden in Nederland.

BOOST NL en Rotterdam Lab

Voor de vierde keer vindt tijdens IFFR BOOST NL plaats. De Nederlandse projectselectie bestaat hiervoor uit:
The Dumped van Malu Janssen (IJswater Films), Groundswell van Daniel Bruce (New Amsterdam Film Company), The Idyll and Other Exotics van Aaron Rookus (Studio Ruba) en The Great Orator van Daniel Ernst (Submarine Channel).

Rotterdam Lab op IFFR is een vijfdaagse training voor opkomende producenten om zich te ontwikkelen op het vlak van internationale filmfinanciering, sales en distributie. De 69 deelnemers uit 31 landen zijn aangedragen door de (internationale) partners van IFFR, waaronder het Filmfonds. Onder de deelnemers bevinden zich Chris Stenger (Family Affairs), Jasper Boon (Boondocs) en Maaike Neve (Bind) uit Nederland.

Bron: Nederlands Filmfonds