Deze week bij Eye

Hearts of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse: de documentaire uit 1991 van Fax Bahr, George Hickenlooper en Eleanor Coppola over de waanzin op de set van Apocalypse Now (1979). Exclusieve en eenmalige vertoning, ter gelegenheid van de release van Apocalypse Now: Final Cut (2019).

De tentoonstelling Francis Alÿs – Children’s Games is dagelijks te zien van 10.00 – 19.00. Bezoekers kunnen zondag 19 januari (14.00) deelnemen aan een rondleiding.

Eye on Art: ‘Kinema Ikon’ uit Roemenië
Elf korte experimentele films van het legendarische kunstcollectief Kinema Ikon zijn te zien in Roemeense Cinema – Videograms of a Nation, Redux. Inleiding door Andrei Tănăsescu (filmcurator).
Lees meer

7e Shortcutz Amsterdam Annual Awards
Te gast op de 7e editie o.a.: Mark Foligno, Romana Vrede, Mees Peijnenburg, Bilall Fallah, Adil el Arbi, Robert Alberdingk Thijm, Diederik van Rooijen, Mano Bouzamour en Nizar el Manouzi. Presentatie: René Mioch.
Lees meer

Eye in het Muziekgebouw: film & concert
Het Muziekgebouw presenteert i.s.m. Eye de stille-filmklassieker The Docks of New York (US 1928) van Josef von Sternberg. Live muziek door het Metropole Orkest, muzikale bewerking door componist Bob Zimmerman.
Lees meer

100ste geboortedag Federico Fellini
Op 20 januari 2020 zou Federico Fellini (1920 -1993) honderd jaar oud zijn geworden. Eye vertoont als eerbetoon twee onverwoestbare films van de maestro: La dolce vita met Anita Ekberg en Otto e mezzo.
Lees meer

Premièreweek Il traditore en Monstri
Il traditore (Gouden Palm-competitie) is de nieuwe film van Marco Bellocchio, over maffiabaas Tommaso Buscetta en diens voorgeleiding voor rechter Giovanni Falcone. Monstri. is de nieuwste van de Roemeen Marius Olteanu.
Lees meer

Eye Shop: Eye-wijn en Apocalypse-poster
Nieuw in de Eye Shop: Grüner Veltliner en Blaue Zweigelt, van een heel kleine Oostenrijkse wijn- (en film)producent (€ 10,-). Ook Eye’s veelgevraagde B1-poster (70 x 100 cm) van Apocalypse Now: Final Cut is weer op voorraad (€ 9,-).
Lees meer

Seminar Vrouwelijk Leiderschap in Beeld
Inspirerend seminar waarin leiderschapstrainer Rozemarijn Dols aan de hand van filmfragmenten facetten van leiderschap op verrassende wijze de revue laat passeren. Tot 1 februari 10 procent vroegboekkorting.
Lees meer