Crowdfunding van start voor eindexamenfilm Blauwe Maandag

Annerose van Strijen (een van de winnaars van de NBF-pitch tijdens het NFF 2019), Titus Kokosky Deforchaux (NBF-lid) en Pieter Kapteijns, produceren samen een eindexamenfilm voor de filmacademie onder regie van Gregory Samson. Help mee om deze productie te realiseren!

Blauwe Maandag is een verhaal gebouwd rondom een traumatische gebeurtenis waar het hoofdpersonage verantwoordelijk voor is geweest. Hoe ga je om met schuld? Verdring je het? Zoek je afstraffing? Zou je het jezelf ooit kunnen vergeven? Zou je anderen toestaan om jou te vergeven? Ben (38) raakt in een verschrikkelijk verkeersongeluk zijn zoontje Luca (4) kwijt. In de paniek van het ongeluk besluit Ben zichzelf te redden, waardoor hij te laat bij zijn zoon is. Na het ongeluk moet Ben zijn schuldgevoel aangaan en zijn vrouw Nina (33) vertellen wat er daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Door het verdriet, de schaamte en hun pijn wordt dit een moeizaam proces waarin de relatie steeds meer onder druk komt te staan. Terwijl het trauma hem achtervolgt, probeert hij in het reine te komen met zichzelf en uiteindelijk uit liefde voor zijn zoon en zijn vrouw zijn schuld recht aan te kijken.