Oproep: nieuwe makers voor 2e editie van De Straat

De NPO, NPO-fonds, Nederlands Filmfonds en het CoBo organiseren de tweede editie van DE STRAAT. DE STRAAT is een dramareeks die bestaat uit zes afleveringen van 45 minuten, waar de straat centraal staat.

Voor de tweede editie zoeken ze toegankelijke, krachtig vertelde en originele verhalen (geen adaptaties) met cinematografische kwaliteit, die geworteld zijn in de hedendaagse samenleving. Alleen plannen waarin de straat een fundamentele rol speelt komen in aanmerking voor selectie, hoewel het verhaal zich echter niet puur hoeft te beperken tot deze locatie. De primaire doelgroep van de serie zijn kijkers tussen de 20 en 35 jaar, en het wordt uitgezonden op NPO 3.

Er zullen in totaal twaalf plannen worden geselecteerd voor ontwikkeling van een treatment. Zes daarvan gaan door naar de scenario- en productiefase. De scripts worden ontwikkeld door teams van scenaristen, regisseurs en producenten in samenwerking met dramaturgen van de omroepen en onder begeleiding van een seriesupervisor.


De uiterste indiendatum is 18 februari 2020 voor 12:00 uur, via destraat@ntr.nl. De aanmelding bestaat uit één document van maximaal 15 pagina’s met daarin:

  • Een synopsis (inclusief logline) van maximaal 2 pagina’s;
  • Een regievisie met een toelichting van de persoonlijke stijl en motivatie;
  • Curriculum vitae van scenarist, regisseur en producent;
  • Eerder gerealiseerd werk, bestaande uit maximaal 2 voorbeelden, via een URL (trailers volstaan niet);
  • Toelichting, motivatie en visie van de producent;
  • Recent uittreksel KvK productiemaatschappij.

Lees meer informatie op NPO-fonds.nl.

De specifieke richtlijnenvoorwaarden en het aanmeldingsformulier zijn te vinden op destraat.ntr.nl.


De uitslag wordt half maart 2020 bekend gemaakt. Als je project geselecteerd wordt staat in de week van maandag 23 maart het kennismakingsgesprek gepland.

Bron: Nederlands Film Festival