Nieuws van Green Film Making

Verslag Workshop Duurzame energie & lancering Filmoogstkaart

Green Film Making sloot 2019 af met de lancering van onze Filmoogstkaart, tijdens de workshop duurzame energie in Mediamatic in Amsterdam. Op dinsdag 5 november trotseerden de deelnemers het grauwe weer en werden getrakteerd op een interactieve workshop. Er waren oa een case study van de live uitzending van het Prinsengracht concert, Wim Horst van de Gemeente Utrecht liet zien waar je groene stroom kunt tappen in de openbare ruimte en verschillende leveranciers brachten hun duurzame applicaties mee om te bekijken. Al deze goede voorbeelden werden live gedemonstreerd op de Filmoogstkaart, ontwikkeld samen met Superuse Studios, waarop je nu in 1 oogopslag over het hele land duurzame stroomoplossingen kunt vinden. Lees hier het verslag van de avond terug en bekijk de foto’s. 

Iedereen kan bijdragen aan de FILMOOGSTKAART!

Voeg je applicatie toe met je eigen inlogcodes. Of ken je oplossingen die nog niet op de kaart staan,
laat het weten aan Green Film Making!

Op de set bij een nieuwe dramaserie van Blazhoffski

door Els Rientjes

Het is half mei 2019 en ik heb een gesprek bij productiebedrijf Blazhoffski met uitvoerend Producent Marjon van Welzen en productieleider Diana van Wegen. Nog 2 weken en dan hebben zij hun eerste draaidag van een grote nieuwe dramaserie. Meer dan 80 draaidagen tussen 1 juni en eind november. Ambitieus van uitstraling, maar low budget. Aan de muur een serie portretten van de cast. Grotendeels jonge gezichten, met nog een paar open plekjes waar de onderhandelingen nog mee lopen.

Blazhoffski heeft aangegeven duurzaam produceren tot een gewoonte te willen maken, vandaar een gesprek van Green Film Making met het hart van deze productie.

Lees meer en beluister interviews met crewleden

Duurzaamste editie Songfestival ooit

Er werd tijdens de workshop Duurzame energie al druk over gesproken door de mannen van de groene stroomapplicaties: in 2020 komt het Eurovision Song Festival naar Rotterdam. Ahoy is voornemens deze editie de duurzaamste ooit te maken, onder andere op het gebied van afval, transport en energie. Een paar duizend zonnepanelen moeten de CO2 uitstoot al met 25% reduceren. We hopen van harte op 100% met behulp van alle nieuwe batterij systemen!

400 km rijden met 5 minuten laden

Batterij technologie voor elektrische auto’s wordt steeds beter. Veel sneller opladen is nu echt niet ver weg meer. Het is tijd voor verhuurbedrijven om elektrische bussen aan te schaffen voor gebruik op de set, straks kun je 400 km rijden met 5 minuten laden! Bekijk de video voor een uitgebreide uitleg en vergelijking van de laatste ontwikkelingen.

Bron: Green Film Making