Film crowdfunding platform Cinecrowd breidt verder uit in Vlaanderen

CineCrowd, het crowdfunding platform voor film, breidt verder uit in Vlaanderen en zal vanaf januari 2020 elke laatste donderdag van de maand spreekuren organiseren in Brussel. 

Al sinds de oprichting van CineCrowd in 2011 is het platform actief in Vlaanderen. CineCrowd organiseert regelmatig workshops in Vlaanderen, en wordt goed gevonden door Vlaamse filmmakers en donateurs. Met de organisatie van maandelijkse spreekuren in Brussel beoogt CineCrowd Vlaamse makers nog beter en op meer structurele basis te kunnen informeren over de kansen en mogelijkheden die crowdfunding biedt. Tevens worden de mogelijkheden voor samenwerkingen met Vlaamse film georiënteerde organisaties onderzocht.  

Maandelijks spreekuur in Brussel
CineCrowd richt zich met haar spreekuur op filmmakers die benieuwd zijn hoe crowdfunding werkt en filmmakers die een project willen starten op CineCrowd. Deelname is gratis, makers kunnen zich inschrijven via de website van CineCrowd. De spreekuren vinden plaats in Coworking Place Silversquare Stephanie. 

CineCrowd
CineCrowd is hét crowdfunding platform voor film. Sinds 2011 faciliteerde CineCrowd ruim 700 succesvolle crowdfunding campagnes en doneerden via CineCrowd 70.000 filmliefhebbers tezamen ruim 5 miljoen euro aan filmprojecten. CineCrowd is gevestigd in Nederland, het platform bedient filmmakers van over de hele wereld.

Grensverleggers
De organisatie van de maandelijkse spreekuur in Vlaanderen wordt mede mogelijk gemaakt door Grensverleggers. Een regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland.

Bron: Cinecrowd