Sven Sauvé: ‘Het makerschap bij RTL krijgt meer dan ooit de ruimte’

Sven Sauvé is sinds de zomer van 2017 CEO van RTL Nederland. Nederlands Media Nieuws sprak hem over media-ontwikkelingen en de plannen van RTL.

Over de concurrentiestrijd met Talpa Network zegt Sauvé: ” De media-industrie is altijd in beweging en dat is goed. Stilstand schept geen nieuwe ideeën en laat nieuwe talenten ook niet groeien. Precies twee dingen die wij wel nastreven. Dus hoe jammer het ook is dat mensen die veel voor RTL hebben betekend, vertrekken; zo mooi het is om te zien dat een heel nieuwe groep makers, ervaren en nieuw, zijn weg vindt naar RTL. Recent nog Eva Jinek. Er heerst bij ons een enorm teamgevoel, we doen het echt met z’n allen en Peter heeft dat gevoel een enorme boost gegeven. Ook zijn komst is een resultaat van die ruimte die is ontstaan en ik ben elke dag blij dat hij ja heeft gezegd tegen deze functie. Het makerschap bij RTL krijgt meer dan ooit de ruimte en dat stellen we met veel plezier in dienst van de Nederlandse kijker.”

Lees het volledige interview bij Nederlands Media Nieuws: Sven Sauvé: ‘Het makerschap bij RTL krijgt meer dan ooit de ruimte’