Go Short organiseert opnieuw filmfestival voor regionaal talent

Na een succesvolle piloteditie in 2019 organiseert Go Short voor de tweede keer een filmfestival in Arnhem. Van 10 t/m 13 september 2020 vindt Go Short Arnhem plaats in samenwerking met Focus Filmtheater en makerscollectief Gelders DOEK. Het festival biedt de beste korte films in een breed programma, neemt bezoekers mee op een urban filmwandeling door de stad met Off The Walls en geeft speciale aandacht aan regionaal talent. De filmprijs het Gouden Hert wordt uitgereikt aan de beste Gelderse film. Go Short stimuleert daarnaast drie talentvolle makers hun filmplan te realiseren en hen te begeleiden tijdens het productie- en distributietraject met de Gelderland Film Pitch.

Gelders Kort competitie
Het aanbod en de kwaliteit van regionale korte films blijft groeien. Met de Gelders Kort competitie biedt Go Short een podium aan regionaal talent, van animatie tot documentaire en van fictie tot experimenteel, zowel onafhankelijke producties als opdrachtwerk. In drie filmblokken worden de beste Gelderse korte films van afgelopen jaar vertoond. Een jury en het publiek bepalen tijdens het festival welke films zij het beste vinden en wie dus naar huis gaan met de Gelderse filmprijs het Gouden Hert. Films kunnen vanaf 30 december 2019 worden ingestuurd.  

Gelderland Film Pitch
De Gelderland Film Pitch is een wedstrijd in samenwerking met Omroep Gelderland waarin filmmakers hun filmplan kunnen pitchen. Nena Tijsma, Coen Haver en Niels Veenendaal wonnen de eerste editie van de Gelderland Film Pitch en zijn inmiddels hard aan het werk hun film te realiseren onder begeleiding van Go Short. Ook dit jaar worden weer drie filmprojecten geselecteerd die een productiebudget en begeleidingstraject krijgen. Filmmakers die een filmplan met een duidelijke Gelderse connectie hebben, kunnen dat plan insturen vanaf 16 januari 2020. Daarbij is Go Short op zoek naar minimaal één documentaireproject. De Gelderland Film Pitch vindt plaats op 17 april 2020.  

Go Short Arnhem wordt onder andere gesteund door de Gemeente Arnhem en Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland. Meer informatie over het insturen van films en filmplannen staat op goshort.nl

Meer over Go Short  
Go Short is hét platform voor de korte film en filmtalent van Nederland. Al meer dan 10 jaar zet Go Short zich in om jonge talentvolle filmmakers een podium te bieden waarop ze zich ontwikkelen, een netwerk opbouwen en hun films aan een breed publiek tonen. Naast het internationale filmfestival in Nijmegen dat ieder jaar begin april plaatsvindt (in 2020 van 1 t/m 5 april) en zo’n 19.000 bezoekers trekt, heeft Go Short het hele jaar door een actieve rol in productie, distributie en het cureren van korte films en de ondersteuning van talentvolle filmmakers. Go Short is de officiële gateway naar de Oscars, BAFTA’s en de European Film Awards.     

Bron: Go Short