Deze week bij Eye

De tentoonstelling Francis Alÿs – Children’s Games brengt werk van de Belgisch-Mexicaanse kunstenaar Francis Alÿs. Te zien is een indrukwekkende serie over kinderspelen die over de hele wereld worden gespeeld. Vanaf donderdag, dagelijks 10.00 – 19.00.

Kerstvakantie in Eye Filmmuseum
Eye is open in de kerstvakantie, met een nieuwe tentoonstelling en een mooi filmprogramma voor jong en oud, waaronder de digitale 4K-restauratie van Victor Flemings The Wizard of Oz (US 1939), met Judy Garland.
Lees meer

Alice in Wonderland-VR & -filmprogramma
Bij Alice – The Virtual Reality Play is een filmprogramma over Alice in Wonderland te zien, met 8 films waarin het spel met fantasie en werkelijkheid leidraad is. Tijdens de openingsavond verandert de filmzaal in Wonderland.
Lees meer

Eye on Sound: L’invitation au voyage
Bij Germaine Dulacs stille filmklassieker L’invitation au voyage (FR 1927) – naar een gedicht van Baudelaire – speelt Thijs Havens (Eye) zondagmiddag live gitaar en toetsen. Voorstelling in de reeks Eye on Sound.
Lees meer

Restored & Unseen: Floating Weeds
Japan Restored presenteert een digitale 4K-restauratie van Yasujirō Ozu’s klassieker. Inleiding: Ivo Smits (Universiteit Leiden). Extra Japan Restored-voorstellingen: The Flavor of Green Tea Over Rice en The Ballad of Narayama.
Lees meer

Dag van de Korte Film: twee programma’s
Op de kortste dag van het jaar, 21 december, vieren we De Dag van de Korte Film met de beste korte films van eigen bodem. Speciaal voor de jonge kijkers vanaf vier jaar is er ook een programma met de beste korte jeugdfilms.
Lees meer

Apocalypse Now: Final Cut & Dutch Angle
De nieuwe, gerestaureerde versie (4K) is Coppola’s favoriete versie. Donderdag met voorfilm Baris Azman: Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now – over de Nederlandse setfotograaf Gerretsen.
Lees meer

Premièreweek Deerskin (Quentin Dupieux)
Nieuwe film met Jean Dujardin (The Artist, OSS 117) en Adèle Haenel (Portrait de la jeune fille en feu, 120 BPM). ...humor heerlijk onnavolgbaar…welgemikt…geweldige soundtrack…onweerstaanbaar… (De Filmkrant)
Lees meer