De Filmkrant: Verslag Najaarsoverleg

De Filmkrant doet verslag van het Najaarsoverleg van afgelopen woensdag 1 december in Het Ketelhuis.

“Samenwerking. Is dat de nieuwe mantra waarmee de Nederlandse filmwereld de problemen te lijf wil gaan? Je kunt het zomaar denken, afgaande op wat woensdagavond tijdens het zogeheten Najaarsoverleg in het Amsterdamse Ketelhuis te berde werd gebracht.

Het Najaarsoverleg is de halfjaarlijkse debatavond over brandende kwesties in de Nederlandse filmsector, georganiseerd door en plaatsvindend in de Amsterdamse bioscoop het Ketelhuis. Deze keer gaat het niet alleen over de neergang van de Nederlandse jeugdfilm, maar ook over vraag of het wel gepast is dat commerciële titels ook in gesubsidieerde filmtheaters opduiken. Een kwestie die al heel lang met enige regelmaat opduikt.”

Lees verder in De Filmkrant: Najaarsoverleg 2019. Ouwe koeien, nieuwe kwesties en een constructief initiatief