Deze week bij Eye

Het meisje Alice, onvergetelijke schepping van de Britse schrijver Lewis Carroll, wandelt in december door Eye. Ze is te zien in de surrealistische Xtended VR-ervaring Alice, The Virtual Reality Play en, als bron van inspiratie, in acht films. De laatste voorverkoopronde van The Virtual Reality Play start woensdag (10.00).

De keuze van Koolhoven: Lucio Fulci
Regisseur Martin Koolhoven presenteert een Lucio Fulci Night. Met: Zombie Flesh Eaters (Zombi 2, IT 1979) op 35mm, en een recente Fulci-documentaire: Fulci for Fake (IT 2019). Met passende trailers en filmfragmenten.
Lees meer

Alice, The Virtual Reality Play en films
Bij Alice, the Virtual Reality Play – een surrealistische interpretatie van het Wonderland-thema door het Franse DVgroup – vertoont het filmmuseum acht films waarin het spel met fantasie en werkelijkheid leidraad is.
Lees meer

Japan Restored: Japanse 4K-restauraties
Tot en met 23 december; komende week 4K-restauraties van Yasujiro Ozu’s Tokyo Story, Floating Weeds en Early Spring, The Life of Oharu van Kenji Mizoguchi en Shohei Imamura’s The Ballad of Narayama (2K-restauratie).
Lees meer

Premièreweek IJslandse kerstfilm Echo
…beheerst de kunst van de ultrakorte scène tot in de puntjes…het wonder van Echo is dat het werkt…rake verhalen…krachtige vorm… (De Filmkrant). Voorfilm: The Christmas Gift (RO 2018, 23 min.). Ook op Picl
Lees meer

Restauratie klassieker Intieme belichting
Premièreweek digitale restauratie Tsjechische klassieker Intieme belichting van Ivan Passer (Born to Win, Cutter’s Way). …hartverwarmende komedie… maakt…nog steeds een verpletterende indruk. (De Filmkrant). Ook op Picl.
Lees meer

De beroemde bereninvasie van Sicilië
Première van nieuwe jeugdfilm geselecteerd voor het Cannes-filmfestival en Cinekid. Naar het boek van Dino Buzzati; regisseur Lorenzo Mattoti maakte er een spannend avontuur van. (Leeftijd: 6+).
Lees meer

Verwacht: Francis Alÿs – Children’s Games
Deze winter presenteert Eye een grote tentoonstelling rond de Belgisch-Mexicaanse kunstenaar Francis Alÿs. Programma met films, talks en events. Van 19 december 2019 tot en met 8 maart 2020.
Lees meer