December in De Uitkijk

Laat je omarmen door de subtiele schoonheid van Yasujirô Ozu’s films, breng saluut aan de Belgische Cinema, geniet nog twee keer van Bergman & beleef de schitterende gelaagdheid van Close-Up in De Uitkijk.

UITKIJK SPECIALS // BELGISCHE CINEMA // ELKE DINSDAGAVOND // 22:00
Met de Uitkijk Specials van december en januari geven wij een kleine ode aan twee oud-uitkijkers (die vertrokken naar Brussel) maar  ook aan de Belgische Cinema!
Kijk naar La Promesse van de gebroeders Dardennes, de lugubure mockumentary Man Bites Dog, Toute Une Nuit van Chantal Akerman en Felix van Groeningen’s De Helaasheid der Dingen. Miljaar!
Info & tickets

ZONDAGKLASSIEKER // CLOSE-UP (1990) // ELKE ZONDAGAVOND  //  21:00
Een Iraanse film die het midden houdt tussen een documentaire en een speelfilm. Volg het verhaal van Hossain Sabzian die zich voordoet als de bekende Iraanse regisseur Mohsen Makhmalbaf.
Een film waarin beelden van het proces in de rechtbank worden afgewisseld met nagespeelde scènes zodat realiteit en fictie door elkaar heen lopen en kritisch kijkt naar de bevoorrechte status van regisseurs in Iran.
Info & tickets

DRIELUIK // BERGMAN // 2 & 9 DECEMBER   //  21:30
Nog maar twee keer te zien; het cinematografisch verfijnde drieluik van de meesterlijke Ingmar Bergman, bekend als ‘The Faith Trilogy’.
Deze filmreeks onderzoekt op een visuele en provocerende manier of en hoe twijfel en religie samengaan. God mag het weten, of toch niet?
Info & tickets

DRIELUIK // NORIKO // ZATERDAG 14 DECEMBER  // 15:00
Het spaarzame, uitgewogen Noriko drieluik. Subtiele schoonheid in zijn films maakt van Ozu één van de absolute grootmeesters van de filmkunst.
We volgen drie films lang Noriko, met als thema ‘willen vasthouden aan het vertrouwde, terwijl de onontkoombare verandering van het leven op de loer ligt.
Info & tickets