Creatieve team Eurovisie Songfestival 2020 compleet, alleen voor decorontwerp geen Nederlander

Veel nieuws over de samenstelling van het creatieve team van het Eurovisie Songfestival de afgelopen week.

Het creatieve team van het Eurovisie Songfestival 2020 is compleet: Eric van Tijn is aangetrokken als Musical Director en Gerald van Windt en Natasja Lammers beiden als Choreograaf. Gerben Bakker is al enige tijd aan de slag als Head of Show en Twan van Nieuwenhuijzen is aan boord als Head of Contest. Eerder werden de namen van regisseurs Marnix Kaart en Marc Pos bekend gemaakt.
Lees verder

Ook al eerder bekend gemaakt waren de leden van het designteam licht, geluid en video. Daarvoor heeft het Eurovisie Songfestival 2020 zeer ervaren professionals aan zich weten te verbinden. Henk Jan van Beek (light design), Thijs Peters en Jeroen ten Brinke (audio design) en Hans Cromheecke (video design).
Lees verder

Op 29 november werd ook het artwork onthuld. De pitch voor het artwork, waaraan elf Nederlandse bureaus meededen, werd gewonnen door bureau CLEVER°FRANKE, die het beeldmerk mede met behulp van eigen software ontwikkelde.
Lees verder

Het decorontwerp is als enige discipline internationaal aangezocht. Florian Wieder ontwierp ook het Eurovisie Songfestivaldecor van 2011, 2012, 2015, 2016, 2017, 2018 en 2019. Wel wordt het decor wordt in Nederland gemaakt.
Lees verder

Waarom de organisatie van het Eurovisie Songfestival decorontwerp anders geselecteerd en aanbesteed heeft als de andere creatieve disciplines is niet duidelijk. Op Vormvanvermaak.nl is een kritische reactie daarop te vinden.
Lees verder

Vanavond wordt de presentatie bekend gemaakt.