Job Gosschalk en vermeend slachtoffer bereiken overeenstemming

Job Gosschalk en de persoon die de voormalige castingdirecteur van seksueel overschrijdend gedrag beschuldigde, hebben overeenstemming bereikt. Dat laat Richard Korver, de advocaat van de aanklager, aan RTL Boulevard weten.

De overeenstemming is door middel van mediation bereikt.

In een verklaring die het entertainmentprogramma van beide partijen heeft ontvangen, staat dat Gosschalk en de persoon die aangifte tegen hem heeft gedaan hun kijk op de gebeurtenissen met elkaar hebben kunnen delen. Tijdens de mediation hebben ze vragen aan elkaar kunnen stellen. Na het gesprek werd besloten de zaak af te sluiten.

Wat er precies werd besproken en wie de aanklager is, wordt niet bekendgemaakt. “Over de inhoud van de mediation kan conform de mediationregels door geen van de partijen, hun raadslieden, de mediators of op andere wijze betrokkenen enige mededeling gedaan worden”, staat in de verklaring. Gerard Spong, de advocaat van Gosschalk, sluit zich bij de verklaring aan.

OM neemt vervolgbeslissing

Het Openbaar Ministerie (OM) laat aan RTL Boulevard weten dat er binnenkort een vervolgbeslissing zal worden genomen, maar dat daarbij nadrukkelijk rekening wordt gehouden met de wensen van de twee partijen. De uitkomst van die beslissing wordt volgende week bekendgemaakt.

Regisseur en producent Gosschalk legde zijn werk eind 2017 neer, omdat hij “over grenzen is gegaan” in zijn omgang met acteurs. Hij geldt als een belangrijke figuur binnen de Nederlandse entertainmentwereld. Gosschalk begon in 1994 bij Kemna Casting en had van 2000 tot 2008 de leiding over het kantoor.

Hij was betrokken bij de casting van vele grote film- en televisieproducties, zoals ZwartboekAll StarsFlikken Maastricht en Baantjer.

Bron: NU.nl