Eerste exemplaar Alles is Film overhandigd aan Monic Hendrickx

Vandaag is het eerste exemplaar van het boek Alles is film overhandigd aan Monic Hendrickx. De actrice, sinds deze week in de bioscoop te zien in Penoza: the Final Chapter, heeft het voorwoord geschreven voor het boek. Alles is film neemt de lezer mee achter de schermen bij de Nederlandse filmwereld.

Mooie verhalen en leuke anekdotes brengen de filmsector in Nederland op een unieke manier in beeld. In 36 hoofdstukken wordt inzichtelijk gemaakt hoe films tot stand komen, aan de man worden gebracht en worden vertoond. Het is een boek voor iedereen die meer wil weten over film.

Waar de kijker vaak niet bij stilstaat is dat er achter elke film een hele wereld schuilgaat. Van mensen die de film samen hebben bedacht, gemaakt, gepolijst, verzorgd en klaargemaakt om hem aan ons als kijker te laten zien. Van de scenarioschrijver die het prille filmidee onder woorden brengt tot de persoon die de filmprojector in de bioscoop start. Van de editor die de losse beelden tot een verhalend geheel smeedt, tot de marketingmanager van de filmmaatschappij die de harten van de kijker al voor de bioscooprelease wil veroveren.

In Alles is film komen bekende en minder bekende personen uit de Nederlandse filmwereld aan het woord. Van Paul Verhoeven, Barry Atsma, Carice van Houten en Monique van de Ven tot production designer Harry Ammerlaan, filmcomponist Tom Holkenborch en stemregisseur Marty de Bruijn. De twee voorwoorden werden geschreven door actrice Monic Hendrickx en regisseur Diederik van Rooijen.

Het eerste exemplaar van het boek werd overhandigd aan Monic Hendrickx tijdens een feestelijke avond in het NDSM Theater in Amsterdam. Voor de gelegenheid was er een unieke expositie met bijzonder materiaal uit Nederlandse films samengesteld. Er werden onder meer auto’s uit Gooische vrouwen en New Kids Nitro tentoongesteld. De feestavond werd bijgewoond door tal van gasten uit de Nederlandse filmwereld.

Alles is film kost 24,90 en wordt uitgegeven door de uitgeverij Alles is film.

Kijk voor meer informatie op: www.allesisfilm.nl.

Bron: Manon Works