Deze week bij Eye

Het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) is van 21 november t/m 1 december ook in Eye te bezoeken. Op vrijdag zijn Andrej Andrejevitsj Tarkovski en Jaap Guldemond, Eye Head of Exhibitions, te gast voor een Doc Talk o.l.v. filmjournaliste Dana Linssen. Vooraf: voorpremière van de documentaire Andrey Tarkovsky. A Cinema Prayer van zoon Andrej Andrejevitsj.

Zondag 24 november (14.00) kunnen bezoekers van Andrei Tarkovsky – The Exhibition (t/m 6 december) mee met de gratis instaprondleiding.

IDFA/Xtended: Virtual Reality – Ayahuasca
IDFA en Eye Xtended presenteren de VR-installatie Ayahuasca – A Kosmik Journey van Jan Kounen en The Shamanic Exhibition. Het publiek wordt uitgenodigd de wereld van ayahuascavisioenen te betreden.
Lees meer

IDFA: Voorpremière They Call Me Babu
Alima werkte als ‘baboe’ in het koloniale Nederlands-Indië voor een Nederlandse familie. Regisseur Sandra Beerends vertelt een universeel verhaal over de empowerment van vrouwen. Met uniek beeldmateriaal uit de collectie van Eye.
Lees meer

IDFA: voorpremière Varda par Agnès
In haar zwanenzang Varda by Agnès schittert de aimabele ‘grootmoeder van de Nouvelle Vague’ Agnès Varda als vanouds. Varda over haar films, haar artistieke opvattingen en haar leven. Met fragmenten uit haar werk.
Lees meer

IDFA: Earth van Nikolaus Geyrhalter
Nieuwe documentaire van Nikolaus Geyrhalter (Homo sapiens, Our Daily Bread). In aandachtige, weidse shots stelt de film de vraag: hoeveel aarde moet er nog wijken voor onze veeleisende levensstijl?
Lees meer

IDFA: The Danube Exodus (Pèter Forgács)
De Hongaarse foundfootagefilmmaker Pèter Forgács brengt, met divers archiefmateriaal, een voetnoot uit de 20ste eeuw tot leven: een exodus in twee tegengestelde richtingen. Doc Talk met de regisseur.
Lees meer

IDFA: Marianne & Leonard: Words of Love
Voorpremière van Nick Broomfields nieuwe documentaire over Leonard Cohen en zijn geliefde en muze Marianne Ihlen, vereeuwigd in het nummer ‘So Long, Marianne’. Jarenlang leven ze samen in een zonovergoten paradijs.
Lees meer

Première nieuwe Buurman & Buurman
De klunzige buurmannen zijn terug in hun film Buurman & Buurman: Experimenteren er op los! van Marek Benes. Niets is te gek voor deze heren. Met de stemmen van Kees Prins en Siem van Leeuwen. A je to!
Lees meer