Bankgiro Loterij Fonds en Cinecrowd lanceren matchingsregeling voor filmmakers

Het BankGiro Loterij Fonds is vanaf november 2019 matching partner van Cinecrowd. In deze pilot kunnen makers van maatschappelijk betrokken films en videoinstallaties aanspraak maken op een matchingsregeling. De regeling is bedoeld om films te realiseren die bijdragen aan het ontwikkelen van nieuwe perspectieven op de wereld en uitnodigen om de maatschappij op een andere manier vorm te geven, films waarbij het publiek een actieve rol speelt in de ontwikkeling, uitvoering of presentatie.

Yu-Lan van Alphen, programmamanager bij het BankGiro Loterij Fonds: ‘We willen maatschappelijk bevlogen kunstenaars en filmmakers ondersteunen en stimuleren om hun projecten te realiseren. Zodat juist die films die onze maatschappij kritisch bevragen en uitnodigen om deze op een andere manier vorm te geven er ook echt komen. Daarbij hopen we door onze bijdrage een groter bereik onder een nieuw publiek te creëren. Ik ben heel benieuwd naar de aanmeldingen!’

criteria en procedure
Deelnemende filmmakers krijgen een bijdrage aan hun crowdfunding campagne, die maximaal 25% is van het streefbedrag. Met een maximum van € 2000. De bijdrage van het BankGiro Loterij Fonds is voorwaardelijk: de filmmaker moet het overige deel via het publiek ophalen, alleen dan wordt er daadwerkelijk uitgekeerd. Door CineCrowd wordt een selectie gemaakt uit de voorstellen van kunstenaars en filmmakers die een crowdfunding-campagne starten via het platform. Deze stelt CineCrowd voor aan het BankGiro Loterij Fonds, die bepaalt of het project past binnen haar doelstellingen en criteria. Meer informatie over de regeling kunt u vinden op de website van CineCrowd.

Het BankGiro Loterij Fonds
Het BankGiro Loterij Fonds is onderdeel van Stichting DOEN, het fonds van de Goede Doelen Loterijen. Met de bijdrage van de BankGiro Loterij worden nieuwe initiatieven ondersteund die de kracht van de verbeelding gebruiken om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met kunst en cultuur. 

CineCrowd
CineCrowd is hét crowdfunding platform voor film. Sinds 2011 faciliteerde CineCrowd ruim 700 succesvolle crowdfunding campagnes en doneerden via CineCrowd 70.000 filmliefhebbers tezamen ruim 5 miljoen euro aan filmprojecten. 

Bron: CineCrowd