Pathé haalt bioscopen Euroscoop binnen

Bioscoopketen Pathé neemt de elf bioscopen van Euroscoop in België en Nederland over. Het gaat onder meer om de bestaande filmtheaters in Schiedam, Tilburg en Maastricht. Op 25 november opent een nieuwe bioscoop in Amsterdam-Noord de deuren en vanaf halverwege volgend jaar opent de vestiging in Den Haag Ypenburg.

Door de toevoeging groeit Pathé in Nederland naar 32 locaties. Die zijn samen goed voor 241 zalen. De Euroscoop-deal is volgens Pathé volledig in lijn met de groeistrategie voor de lange termijn. Financiële details over de deal werden niet bekendgemaakt.

Andere overname
Het borrelt de laatste tijd flink in bioscoopland. Vandaag werd ook bekend dat de Belgische bioscoopuitbater Kinepolis bioscoop Arcaplex in Spijkenisse overneemt. Met negen zalen en 951 zitplaatsen ontving dat bioscoopcomplex vorig jaar ruim 200.000 filmliefhebbers. De bioscoop werd in het voorjaar van 2018 grondig gerenoveerd en uitgebreid met drie zalen.

Kinepolis maakte geen overnamebedrag bekend. De nieuwe stap past in de expansiestrategie van het bedrijf. Het betreft de achttiende Kinepolis-bioscoop in Nederland en de vierde in de provincie Zuid-Holland. Kinepolis betrad de Nederlandse markt in 2014 en beschikt er nu over 130 zalen en ruim 22.000 zitplaatsen.

Bron: AD