Lancering Disney+ niet zonder problemen

Met zo’n 500 films en 7500 afleveringen van honderden series is Disney+ dinsdag 12 november van start gegaan. Naast de technische opstartproblemen die te wijten waren aan de grote belangstelling, was er ook teleurstelling te merken over het aanbod. Disney zelf is tevreden over de Nederlandse testcase.

Teleurstelling
Op Twitter was dinsdag overdag al veelvuldig geklaagd dat het lastig was in te loggen op de nieuwe dienst. “De vraag heeft onze verwachtingen overtroffen”, was de reactie van Disney aan The Hollywood Reporter.

Bij Filmtotaal bekeek het aanbod van de nieuwe streamingdienst en zette de teleurstellingen wat het aanbod betreft op een rij. Lees verder bij Filmtotaal: DISNEY+: WAT ZIJN DE GROOTSTE TELEURSTELLINGEN?

Nederland testland voor Disney+
Nadat Disney Plus de afgelopen maanden al uitgebreid werd getest in ons land, was gisteren de officiële lancering. Eigenaar Disney kijkt met grote tevredenheid terug op de proef.

Ruim tien miljoen mensen hebben zich de eerste dag geregistreerd. Dit is volgens beursanalisten meer dan verwacht. Het is niet duidelijk hoeveel betalende abonnees er onder de tien miljoen zijn. Momenteel lopen diverse actie- en proefabonnementen. 

De Telegraaf sprak met vertegenwoordigers van Disney+: „Nederland is geweldig voor ons geweest”, vertelt Kevin Mayer, bij Disney verantwoordelijk voor alle abonnementsdiensten. „Disney Plus is ons kroonjuweel op het gebied van streaming. Eén van onze zorgen was dat Disney als kindermerk zou worden beschouwd. Maar mannen en vrouwen, onder én boven de 25, bleken enthousiast.”

Lees verder bij De Telegraaf: Nederland geslaagd testland voor Disney