Deze week bij Eye

Zondag 10 november om 14.00 kunnen bezoekers van Andrei Tarkovsky – The Exhibition een gratis instaprondleiding volgen. In het Tarkovski-filmprogramma komende week o.a.: Nostalghia met lezing door Otto Boele (Universiteit Leiden) en Melancholia van Lars vor Trier met inleiding door Esther Elligens (Eye Exposed).

Eye on Sound: _underscore_
Animistic Beliefs, Martijn Comes en Wanderwelle maken live muziek bij de belevenissen van een zwervende hoed, het herstel van een jonge rijke vrouw in het Kurhaus en een ruimteavontuur van de kinderen Frans en Vincent Icke.
Lees meer

Xtended: Virtual Dioramas (Virtual Reality)
VR-tentoonstelling met 6 kunstenaars die laten zien hoe je de scheidslijn tussen oude en nieuwe media kunt herijken. 3D-taferelen van virtuele tableaux vivants, handgemaakte miniaturen en design. I.s.m VR Days Europe.
Lees meer

Xtended: Cosmos Within Us (live cinema)
Live cinema performancevan Tupac Martir. Bezoekers in Eye zien een gedurfd experiment op het doek met live muziek en verteller. Martir is aanwezig voor een Q&A (di. 21.15) o.l.v. Michel Reilhac. I.s.m VR Days Europe.
Lees meer

Premièreweek And Then We Danced
Met hoofdrolspeler Levan Gelbakhiani, een fabelachtige danser die ook als acteur over een onweerstaanbaar naturel beschikt, heeft de Georgische regisseur Levan Akin zijn belangrijkste troef in handen. Ook te zien via Picl.nl.
Lees meer

Premièreweek A Tale of Three Sisters
De Turkse regisseur Emin Alper maakte een fraai gefotografeerde vertelling over het Turkse platteland, waar tradities botsen op verlangens van jonge vrouwen. Onderdeel Goude Beer-competitie (Berlijn). Ook via Picl.nl
Lees meer

Première The Gangster, the Cop, the Devil
Gestileerde Zuid-Koreaanse misdaadthriller van Lee Won-tae. De gevreesde gangsterboss Jang Dong-su trekt ten strijde tegen een nietsontziende seriemoordenaar, terzijde gestaan door de wilde cowboyinspecteur Tae-suk. 1 week.
Lees meer

Cinemini: Prentenkoekjes (leeftijd: 2+)
Speciaal voor peuters, kleuters en hun ouders is er de Cinemini op zondagochtend: film en aansluitend spel in een lichtlandschap. Zondag drie lieve, fraaie stopmotionfilms van Letse animatiefilmer Dace Rīdūze.
Lees meer