De Nederlandse Filmnacht: King of the Cruise op 6 december in 14 filmtheaters

De zesde editie van de Nederlandse Filmnacht presenteert het frisse, kleurrijke en tragikomische bioscoopdebuut van filmtalent Sophie Dros. Op 6 december wordt de documentaire KING OF THE CRUISE als een speciale voorpremière in 14 filmtheaters door het land vertoond. De regisseur van de film, Sophie Dros, won eerder op het Nederlands Film Festival de NFF Debuutcompetitie met haar korte documentaire GENDERBENDE (2017) en is onder meer bekend van de documentaire MY SILICONE LOVE (2015). De Nederlandse Filmnacht omvat film, thematische verdieping en een speciaal georganiseerd randprogramma.

Locaties:
Filmhuis Alkmaar
Het Ketelhuis (Amsterdam)
Chassé Cinema (Breda)
Filmhuis Bussum
Filmhuis Den Haag
Filmhuis de Keizer (Deventer)
Gruitpoort (Doetinchem)
Filmschuur (Haarlem)
De Cacaofabriek (Helmond)
Filmtheater Hilversum
LUX (Nijmegen)
LantarenVenster (Rotterdam)
De Fabriek (Zaandam)
Luxor Theater (Zutphen)

KING OF THE CRUISE
Een rijke en extravagante Schotse baron Ronald Busch Reisinger brengt zijn tijd door op luxe cruiseschepen, omgeven door romantische koppels, welgestelde families, hardwerkend personeel en gepensioneerde ouderen. Een drijvende micro-gemeenschap die aantrekkelijk is voor sommigen, en afstotelijk voor anderen. Een kijkje in de decadente en bizarre wereld van cruiseschepen, met een Schotse baron in de hoofdrol, op een missie om gezien te worden.

De Nederlandse Filmnacht
Dit is de zesde editie van de Nederlandse Filmnacht. Eerdere edities van de Nederlandse Filmnacht stonden in het teken van STOP ACTING NOW (2016), BROERS (2017), NIEMAND IN DE STAD (2018), DIRTY GOD (2019) en INSTINCT (2019).

De Nederlandse Filmnacht brengt de Nederlandse artistieke film dichter bij het publiek en wordt georganiseerd door het NFO (Nederlands Filmtheater Overleg), Eye Filmmuseum, het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Deze editie komt tot stand in samenwerking met Cinema Delicatessen en de deelnemende filmtheaters. KING OF THE CRUISE is geproduceerd door HALAL. Cinema Delicatessen brengt de film op 12 december uit in de Nederlandse bioscopen.

Tickets zijn verkrijgbaar via de deelnemende theaters.

Bron: EYE