Eye on Art – November 2019

Digital Tarkovsky – 5 Nov 19.15
Nederlandse kunstenaars en filmmakers geïnspireerd door Tarkovski presenteren hun werk en bespreken hoe hij hen beïnvloedde. Met Metahaven, Michiel van Bakel en het duo Misha Lind & Anastasis Kiseleva.
More

Cosmos Within Us – 12 Nov 17.00 & 21.15
Tupac Martir creëerde een gewaagd experiment op de grens tussen VR en live cinema. Het publiek kruipt in het hoofd van Aiken, een zestigjarige man die lijdt aan Alzheimer. Met hem vechten we tegen een wegkwijnende geest, tijd en verlies. Martir is aanwezig om 21.15 voor een Q&A.  
More

Virtual Dioramas – 13 – 24 Nov 
Groeptentoonstelling van zes Nederlandse kunstenaars die laten zien hoe de samenkomst van traditionele en nieuwe media kunst verrijken. Het resultaat is een prachtige mix van 3D scenes, virtuele tableaux vivants, handgemaakte miniaturen en designs. Met o.a. Celine Daemen en Daniel Ernst.
More

Handmade in Holland – 19 Nov 19.15
Programma van vrouwelijke kunstenaars die het analoge proces en de tastbare aard van filmmaken vieren, en ook het belang van deze essentie tijdens het restaureren. Een tegendraadse boodschap in dit digitale tijdperk.
More