De Uitkijk in november

Deze maand in filmtheater de Uitkijk!

OEDIPUS X UITKIJK // ETERNITY AND A DAY (1998) // WOENSDAG 29 OKTOBER  // 21:00
Een avond gevuld met poëzie, nostalgie en Oedipus’s bockbier Madeleine voor slechts €3. Schrijver/poëet Alexander maakt een stille wandeling door zijn geboortedorp waarin realiteit, pijn, vreugde en herinnering elkaar constant afwisselen. 
Lees verder

VRIENDENFILM // AN AUTUMN AFTERNOON (1962) // WOENSDAG 29 OKTOBER  // 19:00
In oktober vertonen wij An Autumn Afternoon (1962), geregisseerd door Yasujiro Ozu. An Autumn Afternoon is een krachtig en hartverscheurend meesterwerk dat de verschuivende waarden in het Japanse familieleven laat zien.
Lees verder

SIMULACRUM x UITKIJK // VICTORIA (2015) // WOENSDAG 6 NOVEMBER // 21:00
Samen met kunst- en cultuurtijdschrift Simulacrum vertonen wij Sebastian Schipper’s Victoria (2015). Simulacrum’s publicatie In Kaart, overlapt met verschillende thema’s in de film: de ervaring van stedelijke ruimte, de camera als cartograaf en de wandeling als opeenvolging van beelden.
Lees verder

DRIELUIK: BERGMAN // ELKE MAANDAG   //  21:30
In november en december vertoont filmtheater de Uitkijk tweemaal het cinematografisch verfijnde drieluik van Bergman. Bergman heeft aangetoond dat film kan voldoen aan diepte, complexiteit en originaliteit. Deze filmreeks onderzoekt op een visuele en provocerende manier of en hoe twijfel en religie samengaan.
Lees verder

UITKIJK SPECIALS // FATHERS AND DAUGHTERS //ELKE DINSDAGAVOND // 22:00
De Uitkijk Specials in november staan in het teken van Fathers And Daughters. De komende weken zie je in Toni ErdmannPonyoExotica en Sink or Swim + Father and Daughter, zie je stuk voor stuk vaders die zielsveel van hun dochters houden maar niet altijd even goed weten hoe.
Lees verder

ZONDAGKLASSIEKER // ALI: FEAR EATS THE SOUL (1974) // ELKE ZONDAGAVOND  //  21:00
Een pijnlijk portret over naïeve liefde en de valkuilen van xenofobie en tolerantie. Misschien wel de mooiste film van Rainer Werner Fassbinder, die politiek ongebruikelijke en kritische films maakte over controversiële thema’s in het Duitsland van zijn tijd.
Lees verder