Hollywood aan de Wadden: Storyvalley

Het Noorden is een vruchtbare plek voor filmmakers, digitale pioniers en nieuwe mediamakers, vinden de oprichters van film- en mediaplatform New Noardic Wave. Daarom lanceren zij Storyvalley: het nieuwe gebied waar makers in alle rust kunnen werken aan verhalen met betekenis. Storyvalley omvat heel het Noorden. In november vinden activiteiten plaats in Leeuwarden.

Impact maken met verhalen
Verhalen kunnen impact maken op de wereld, volgens de oprichters van New Noardic Wave. “Storyvalley is de uitgelezen plek voor makers die op zoek zijn naar ruimte voor het maken van ambachtelijke verhalen”, legt artistiek leider Joris Hoebe uit. “Hier worden betekenisvolle verhalen gemaakt, niet zomaar elke romcom. Met Storyvalley claimen we dit gebied en zeggen we: kom maar hier naartoe, makers!”

November is voor audiovisuele makers
In november organiseert New Noardic Wave een reeks labs, workshops, bootcamps en gratis activiteiten in Leeuwarden. Het gaat hierin altijd om het creëren van verhalen met betekenis. Zo filmen jonge vloggers nieuwe vlogs over maatschappelijke thema’s, podcastmakers werken aan een prototype podcast en film- en documentairemakers scherpen hun filmplannen aan tijdens de Filmkick Academy van het Noordelijk Film Festival.

Agenda
01 november – Kick-off tijdens The 48 Hour Film Project Leeuwarden
06-10 november – Filmkick Academy: Fictie
06-10 november – Filmkick Academy: Documentaire
08 november – Storyvalley Talks
07-09 november – Kampfjoer XL
09 november – Storyvalley Brainstorms
15-24 november – Worldbuilding Week: Nieuwe Werelden
16-17 november – ACTlab Masterclass op Terschelling
17-24 november – Europaplein: Artist in Residence
18-22 november – Worldbuilding Lectures
22-24 november – Nije Earen Podcastlab
22-24 november – The good vlog
30 november en 1 december – Storyvalley Start-up Bootcamp

Alle activiteiten worden georganiseerd in samenwerking met het Noordelijk Film Festival, Explore the North, Media Art Festival en LUNA en verschillende partners. Verhalenmakers kunnen zich nu opgeven voor de activiteiten op de website van Storyvalley. In november richten de activiteiten zich voornamelijk op beginnende en professionele film- en mediamakers. Na november is de vallei geopend voor alle soorten verhalenmakers. 

Kijk voor informatie, programma en opgaveformulieren op www.storyvalley.nl