Wereldpremière Kleine Man tijdens Dok Leipzig

De nieuwe documentaire film van regisseur Ineke Smits, Little Man, Time and The Troubadour, is geselecteerd voor Dok Leipzig en heeft daar op 1 november aanstaande zijn wereldpremière. De film, die als Nederlandse titel De Kleine Man, Tijd en de Troubadour heeft, is ook geselecteerd voor het Minsk International Film Festival ‘Listapad’ en in mei zal hij in première gaan tijdens CineDOC in Tiblisi, Georgië.

Producenten zijn Ineke Kanters en Jan van der Zanden. Coproducenten zijn EOdocs, Peter Krüger (Inti Films, BE) en Stout&Smits.

In Little Man, Time and The Troubadour reist de Abchazische kunstenaar Sipa Labakhua door zijn kleine, onbekende geboorteland aan de Zwarte Zee en provoceert hij het publiek met zijn autobiografische eenmansmarionettenshow. Zo verzamelt hij de persoonlijke verhalen van Abchazische nationalisten, Russische hippies, Syrische repatrianten en orthodoxe gelovigen. Een roadmovie die een nieuw licht werpt op een actuele vraag in een wereld die in brand staat: Wat is een land?

De Kleine Man, Tijd en de Troubadour is ondersteund door het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, NPO-fonds, Mediafonds, Prins Bernhard Cultuur Fond, Mady Saks Fonds, het Vlaams Audiovisueel Fonds, LAPS, Rietveld Academie, Tax Shelter België, Casa Kafka Pictures.
Omroep EO zal de korte versie van de film uitzenden en distributeur MOOOV brengt de film in het voorjaar van 2020 uit in de Nederlandse en Belgische bioscopen.

Bron: The Film Kitchen