Nieuws vanaf MIPCOM

Het aanbod aan internationale tv-beurzen, -festivals en -events groeit en dat betekent dat producers, kopers en verkopers moeten kiezen. Was het voorheen voldoende om twee keer per jaar naar Cannes en één maal naar Los Angeles af te reizen, tegenwoordig is het aanbod aanzienlijk uitgebreid met distributer showcases, filmfestival-achtige events en regionale en genre-specifieke bijeenkomsten. Je kunt in januari naar NATPE in Miami, in maart naar Series Mania in Lille, in april naar Cannes, in mei naar de L.A. Screenings, in juni naar Serie Series in Fontainebleau, in juli naar Discop in Africa, in augustus naar het Edigburgh TV Festival, in september naar Le Rendez-vous in Biarritz, in oktober naar MIPCOM, november naar AFM in Santa Monica en in december naar het Asia Tv Forum. En dat is nog zonder de filmfestivals die zich specifiek op een genre richten en zonder de filmfestivals die tv hebben omarmd.

Wat betekent dat voor kopers en verkopers? Wanneer ga je waar heen? Lees verder bij Variety: ‘Peak Global TV Events: How The Expanding Biz is Rewriting the TV Calendar’

Dutch Features koopt thrillerseries Rogue Justice en The Columnist
Dutch Features heeft in aanloop naar Mipcom twee actieseries aangekocht. Rogue Justice, geproduceerd door Pupkin Film, speelt zich af op Bonaire en draait om twee topagenten, gespeeld door Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge, die rogue gaan wanneer ze op het spoor raken van een gestolen kunstwerk. Deze drie-delige miniserie is gemaakt voor NPO3 en zal ook als feature film uitgebracht gaan worden begin 2020.

The Columnist is een wraakthriller met een hoofdrol voor Katja Herbers. Zij speelt een columnist die voortdurend te maken krijgt met online aanvallen en bedreigingen naar aanleiding van haar publicaties. Als de maat vol is besluit ze de jacht te openen op haar trollen. The Columnist is ontwikkeld door schrijver Daan Windhorst en regisseur Ivo van Aart en is in productie bij NL Film.

Dutch Features heeft tot slot de internationale rechten aangekocht voor de misdaadserie Mocro Maffia. Het eerste seizoen was het meest bekeken programma op RTL’s Videoland en al aan 20 internationale partijen verkocht.

Lees verder bij Variety: ‘Dutch Features Acquires Local Thriller Series ‘Rogue Justice,’ ‘The Columnist’

Heirs of the Night van Lemming Film een van de blikvangers op MIPCOM
Een van de blikvangers op de MIPCOM: Heirs of the Night, een ‘epische vampierserie’ voor de leeftijdscategorie 10+. Drijvende kracht achter deze prestigieuze internationale coproductie, die begin volgend jaar ook op NPO 3 te zien zal zijn, is Fleur Winters van Lemming Film. In Cannes vertelde ze er alles over aan BM.

Lees verder bij Broadcast Magazine: ‘Fleur Winters over Heirs of the Night

Remake van Engelse detective serie Van der Valk
PBS Masterpiece is een remake aan het maken van de detectiveserie Van der Valk. Dit is een van oorsprong Engelse serie en was in de jaren zeventig te zien op ITV. De serie draait om een street-smart Nederlandse detective in Amsterdam. De serie wordt geproduceerd door Company Pictures en NL Film & TV.

Van der Valk wordt tijdens Mipcom gelanceerd. Bezoekers van de beurs kunnen de eerste pilot aflevering bekijken en de cast is aanwezig in Cannes. De serie is al aangekocht door ITV voor de U.K, Pubcasters France Television en NPO hebben de rechten voor Frankrijk en Nederland.

Lees verder bij Variety: ‘PBS to Bring Rebooted European Detective Series ‘Van der Valk’ to U.S.’