Deze week bij Eye

Andrej Andrejevitsj Tarkovski, zoon van filmregisseur Andrej Tarkovski, is te gast voor een hommage aan zijn vader. Hij presenteert Nostalgia for the Absolute, een unieke ervaring met exclusieve beelden uit het Tarkovski-familiearchief. Live muziek door Duo Gazzana en een speciale bijdrage van acteur Thom Hoffman. De tentoonstelling Andrei Tarkovsky – The Exhibition is dagelijks te bezoeken.

Use Knife: Le coquille et le clergyman
Eye on Sound en Tales of the Future presenteren een voorstelling van Germaine Dulacs stille-filmklassieker Le coquille et le clergyman (FR 1928). Met een nieuwe, live uitgevoerde soundtrack door het Belgische Use Knife.
Lees meer

A. A. Tarkovski: Nostalgia for the Absolute
Multidisciplinair eerbetoon aan het werk van Andrej Tarkovski gemaakt en live gepresenteerd door zijn zoon Andrej A. Tarkovski. Samenwerking met Duo Gazzana, speciale bijdrage van acteur Thom Hoffman.
Lees meer

Eye on Art: Het geslachtelijk onbehagen
Literaire filmavond i.s.m. tijdschrift De Gids en SLAA over seksediversiteit, met filmfragmenten. N.a.v. een essay van schrijfster en filmjournaliste Basje Boer. Later op de avond wordt John Cassavetes’ Opening Night vertoond.
Lees meer

Shame (Skammen) van Ingmar Bergman
Bij de tentoonstelling en het filmprogramma rondom Andrej Tarkovski, in de reeks Restored & Unseen: Ingmar Bergmans gerestaureerde klassieker Shame (Skammen), een favoriet van Tarkovski. Inleiding: Leo van Hee (Eye).
Lees meer

Tales of the Future: Scarface
Brian de Palma’s klassieker uit 1983 met Al Pacino en Michelle Pfeiffer. Score: Giorgio Moroder, de koning van de Eurodisco. Te zien in de reeks Tales of the Future, over de invloed van de synthesizer op filmmuziek.
Lees meer

Première jeugdfilm Binti met presentatie
Voorpremière Vlaamse jeugdfilm van Frederike Migom met presentatie van de Eye Buurtambassadeurs door directeur Sandra den Hamer. De ambassadeurs gaan dit seizoen meewerken aan de familieprogrammering van Eye.
Lees meer

Première Portrait de la jeune fille en feu
Nieuwe film van Céline Sciamma (Girlhood, Tomboy) met Adèle Haenel (120 BPM, La fille inconnue, Les combattants) was in Cannes te zien in de Gouden Palm-competitie. …intense schoonheid… (De Filmkrant).
Lees meer