Eerstejaars HKU-film Mama Mania geselecteerd voor DOK Leipzig

Mama Mania, de eerstejaars documentaire van HKU-student Vincent Sparreboom, is geselecteerd voor DOK Leipzig! Het gebeurt niet vaak dat een Nederlandse eerstejaars film op zo’n hoog podium belandt.

Mama Mania gaat over Vincent’s moeder, die wanneer ze manisch dreigt te worden, te maken krijgt met een dating scam. In de film probeert Vincent zijn moeder voor dit gevaar te behoeden. 

Kind van een zieke ouder
In Nederland zijn er naar schatting zo’n 600.000 kinderen die te maken hebben met ouders met psychische problemen of drugsverslaving. Veel van deze zogenaamde KOPP/KVO-kinderen durven niet over hun thuissituatie te praten, uit schaamte of omdat ze zich compleet wegcijferen voor hun zieke ouder. Vincent: “Ik vind het daarom belangrijk dat mijn film gezien wordt, om het probleem zichtbaar te maken en herkenning te bieden aan kinderen en ouders in vergelijkbare situaties.”

In het kader van de 2Doc reeks Makers van Morgen is Mama Mania  op 17 september uitgezonden op NPO 2 Extra. De film is nu terug te zien op NPO Start.

DOK Leipzig
Mama Mania wordt tijdens de 62e editie van DOK Leipzig, van 28 oktober tot 3 november 2019, vertoond in het International Program. Er zullen drie screenings zijn, waaronder de Internationale Première op dinsdag 29 oktober. Vincent zal hierbij aanwezig zijn met zijn moeder en crew.

Screenings
29 oktober – 22:00 – Schaubühne Lindenfels
Internationale Première
31 oktober – 22:00 – Passage Kinos Astoria
2 november – 10:30 – Cinestar 7

Over Vincent
Vincent Sparreboom (1993) is derdejaars student aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Hij specialiseert zich in documentaire regie en camera. Mama Mania is zijn eerste korte documentaire en draaide onder meer op Go Short, Rialto for Short, Uitkort!, Rotterdams Open Doek, Plons! en nu DOK Leipzig. Vincent loopt stage bij de nieuwe documentaireserie van Ester Gould en Sarah Sylbing.

(Bron: VS)