Art after Brexit: FAQ’s voor de kunst- en cultuursector|

Hoe het Verenigd Koninkrijk precies uit de Europese Unie stapt is nog altijd onduidelijk, maar wanneer staat (vooralsnog) vast: 31 oktober. Wat verandert er na Brexit voor culturele organisaties, collectieven, individuele kunstenaars en culturele professionals in de samenwerking met het VK?

Michiel van der Padt van Platform NL schreef voor Dutch Culture een overzicht van vragen en antwoorden over de gevolgen van de Brexit voor de kunst- en cultuursector. Met antwoord op vragen over bijvoorbeeld optredens en Britse werknemers, en een handige bronnenlijst.

Kun je straks nog kunstwerken in bruikleen nemen van Britse musea? Kunnen Nederlandse bands nog wel optreden op de grote Britse festivals? En gaat er iets veranderen voor Britse werknemers bij Nederlandse organisaties? Onze Brexit-bootcamp op 14 maart 2019 was een praktisch ingestoken avond die alle vragen trachtte te beantwoorden. Waar onterechte vrees werd ontkracht en terechte zorgen werden beantwoord met realistische ideeën om voorbereid te zijn op wat komen gaat.

Lees het volledige artikel hier: ‘Art after Brexit: FAQ’s voor de kunst- en cultuursector’