Deze week bij Eye

Zaterdagavond is regisseur Céline Sciamma (Girlhood, Tomboy) te gast tijdens het Parool Film Festival (PAFF) in Eye. Na de voorpremière van haar nieuwe film Portrait de la jeune fille en feu houdt ze een Q&A o.l.v. Ronald Ockhuysen (Het Parool). De film met Adèle Haenel (120 BPM, La fille inconnue, Les combattants) was in Cannes onderdeel van de Gouden Palm-competitie.

Volgende week woensdag begint de zesdelige lezingenserie van slavist en Ruslanddeskundige Otto Boele (Universiteit Leiden) bij de tentoonstelling Andrei Tarkovsky – The Exhibition

Snelweg NL met Q&A Ben van Lieshout
“Een poëtische, schurende roadmovie vanuit de camper.”
De nieuwe documentaire van Ben van Lieshout (Sketches of Siberia, De verstekeling) ging in première tijdens het Nederlands Filmfestival. Donderdag met Q&A regisseur.
Lees meer

Portrait de la jeune fille en feu met Q&A
…een even groots als intiem portret van de liefde…een prachtige romance…intense schoonheid…heftige gevoelens van ondoorgrondelijke hartstocht…Een diep doorvoelde verliefdheid... (De Filmkrant). Voorpremière.
Lees meer

Parool Amsterdam Filmfestival (PAFF)
Met o.a. voorpremières van J’ai perdu mon corps van Jérémy Clapin, De liefhebbers van Anna van der Heide, A Tale of Three Sisters van Emin Alper, Martin Eden van Pietro Marcello en An Unexpected Love van Juan Vera.
Lees meer

Premièreweek De belofte van Pisa
Regisseur Norbert ter Hall, scenarist Robert Alberdingk Thijm en auteur Mano Bouzamour zijn woensdagavond te gast voor een Q&A na afloop van de première. …Geslaagd …mooi…geloofwaardig… knappe prestatie…(De Filmkrant).
Lees meer

Grimm re-edit van Alex van Warmerdam
Alex van Warmerdam’s film Grimm (2003) met Jacob Derwig en Halina Reijn. Nu in een door de regisseur en editor Job ter Burg opnieuw gemonteerde versie: “De film die het altijd al had moeten zijn.”. Ook op Picl.nl.
Lees meer

Drie jeugdfilms in première in de vakantie
Shaun het schaap: Het ruimteschaap van Aardman Animations (Chicken Run, Wallace & Gromit), Solan & Ludwig gaan naar de maan van Rasmus Sivertsen en Lotte op zoek naar de draken van Janno Põldma & Heiki Ernits.
Lees meer

Tarkovski-filmprogramma
In het Tarkovski-filmprogramma komende week o.a.: One Day in the Life of Andrei Arsenevich van Chris Marker, een hommage aan Tarkovski (vrijkaartjes aan de kassa), Nazarin van Luis Buñuel en Japón van Carlos Reygadas.
Lees meer