Kortfilmplan? Schrijf je in voor De Ontmoeting

Heb jij een plan voor een fictiefilm, documentaire, animatie of andere audiovisuele productie van maximaal 6 minuten? Dien jouw project in voor de vijfde editie van De Ontmoeting! Geselecteerde projecten krijgen een bijdrage van €5.000,- op voorwaarde dat zij succesvol €5.000,- crowdfunden.

Deadline voor indiening: 6 november 2019

Over de ontmoeting
De Ontmoeting biedt (nieuwe) filmmakers de kans om werk te maken en vertonen en tegelijk hun netwerk te vergroten! Dat doen ze door elk jaar een aantal partijen uit de industrie te koppelen aan nieuwe makers, die met hun ondersteuning een film van maximaal 6 minuten realiseren. Vervolgens worden de films in filmtheaters door heel Nederland vertoond. 

Wie kan aanmelden?

  • Alle types film kunnen worden aangemeld. Van fictie tot animatie, van documentaire tot VR – alles is welkom, zolang de film maximaal 6 minuten is.
  • Per regisseur/maker mag er één project worden ingediend. Bij voorkeur bestaat het indienende team minstens uit een regisseur en (uitvoerend) producent.
  • Aantoonbare ervaring met film (en de financiële en productionele verantwoordelijkheid) wegen mee in de selectie.
  • De aanmelding moet een goed beeld geven van de film die voor ogen staat. De kans op selectie is groter als het project al in een ver gevorderd stadium is. Verplicht zijn in ieder geval 1. een plan/scenario, 2. Een (beknopt) productieplan inclusief begroting en planning, 3. werkvoorbeelden (bijv. showreel of portfolio). Een begeleidend document (regie-, scenario-, producentenvisie of visuele presentatie; precieze invulling is aan het team zelf) wordt op prijs gesteld.
  • De Ontmoeting beoogt een versteviging van de industrie. Afgewezen projecten kunnen zich daarom aanmelden voor een speciaal georganiseerde feedbackdag. Na aanpassing mogen ze nogmaals worden ingediend tijdens een volgende editie van De Ontmoeting. Daarnaast ben je tijdens iedere fase vrij om contact met ons op te nemen met productionele of inhoudelijke vragen.

Meer informatie: