Eerste titels IDFA titels bekend

Met trots presenteert IDFA 54 titels verspreid over drie focusprogramma’s, het programma van Hoofdgast Patricio Guzmán, en een eerbetoon aan D.A. Pennebaker en Chris Hegedus. In oktober doet het IDFA elke week een deel van het festivalprogramma uit de doeken. 

Reminder: NBF-leden krijgen korting op accreditatie voor IDFA. Lees meer in het ledenportal.

Voorverkoop IDFA Specials
Er zijn nog kaarten te koop voor een aantal IDFA Specials! Laat je bedriegen in de multimediale voorstelling True Copy, zie de awardwinnaars van IDFA in één dag, of hoor wat Hoofdgast Patricio Guzmán te zeggen heeft over zijn werk. Koop snel je tickets.

Focus: The Villain
Met onze collectieve fascinatie voor criminaliteit en het kwaad als inspiratiebron presenteren we het focusprogramma The Villain. De tien films bevatten allemaal een intieme en soms angstaanjagende confrontatie tussen filmmaker en ‘schurk’. Bekijk de selectie.

Focus: It Still Hurts
In 2020 is het einde van de Tweede Wereldoorlog 75 jaar geleden. Met het focusprogramma It Still Hurts staat IDFA stil bij de manieren waarop de oorlog tot op de dag van vandaag nog doorwerkt, zowel in de politiek als in onze persoonlijke levens. Bekijk de selectie.

Focus: Re-releasing History
De tien films in dit focusprogramma hebben allemaal één ding gemeen: ze bestaan volledig uit archiefmateriaal. Re-releasing History gaat over het emotionele proces van het herinterpreteren van de geschiedenis. Bekijk de selectie.

Patricio Guzmán: Retrospectief en Top 10
Guzmán, die al ruim 50 jaar actief is, geldt wereldwijd terecht als één van de belangrijkste Zuid-Amerikaanse documentairemakers. Bij dit Retrospectief ga je op reis door zijn rijke oeuvre. Bekijk de selectie.

Ontvang nu gratis het programmamagazine
Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het blokkenschema, tips van onze programmeurs en meer? Schrijf je dan in voor het Programmamagazine en ontvang hem gratis bij je thuis.

Vier nieuwe festivallocaties
Met maar liefst 4 nieuwe locaties spreidt IDFA zich tijdens het aankomende festival nog verder uit over Amsterdam. Vanaf deze editie horen Kriterion, Rialto, Pakhuis de Zwijger, de OBA en de Amstelpassage bij de club. Lees hier verder.

Kaartverkoop voor deze films start op donderdag 7 november.