Brexit filmprogramma: Anarchy in the UK

Eind oktober is het zo ver: de Halloween-Brexit, zoals de kranten het chaotische vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie noemen. Maar voordat we onze Britse vrienden uitzwaaien, draait het IFFR onder de toepasselijke titel Anarchy in the UK elke zondagmiddag van oktober typisch Britse films en tv-producties in de Doelen Studio.

Steeds rond de klok van 15:00 uur begint de vertoning, maar je bent vanaf 14:00 uur al welkom voor een lekkere kop thee (met of zonder melk), wat biscuits en een biertje. Ook komen DJ’s hun beste Britse sounds draaien. Cheers! Op het Verenigd Koninkrijk en zijn prachtige popmuziek, literatuur, kunst, humor, tv en natuurlijk films.

Programma

Zondag 6 oktober: The Red Shoes
Michael Powell/Emeric Pressburger, 1948, Verenigd Koninkrijk, 134’
Een jonge talentvolle ballerina (Moira Shearer) moet kiezen tussen de liefde en haar passie voor het ballet. Een fabelachtig werk en de favoriete film van Hollywoodgrootheden als Martin Scorsese, Francis Ford Coppola en Steven Spielberg.

Zondag 13 oktober: My Beautiful Laundrette
Stephen Frears, 1985, Verenigd Koninkrijk, 97’
Een klassieker uit de Thatcher-jaren en de doorbraak van Frears en Daniel Day-Lewis. De liefde tussen de Pakistaanse Omar en de Engelse Johnny bloeit op in een wasserette.

Zondag 20 oktober: All in the Best Possible Taste with Grayson Perry
Tv-serie van Channel 4 uit 2012
Kunstenaar en ‘national treasure’ Grayson Perry onderzoekt op geheel eigen wijze de smaak van Britten uit de working, middle en upper class.

Zondag 27 oktober: Twenty Four Hour Party People (IFFR 2003)
Michael Winterbottom, 2002, Verenigd Koninkrijk, 117’
Steve Coogan speelt Factory platenbaas Tony Wilson tijdens de wilde Manchester jaren tussen ’76 en ’92 van de music scene in de legendarische Hacienda Club. Met een soundtrack van o.a. The Sex Pistols, Joy Division en New Order. 

Inloop: 14:00 uur
de Doelen Studio, Schouwburgplein 50, 3012 CL Rotterdam
Tickets: €5 via deDoelen / 010 217 17 17 / aan de kassa van de Doelen

Bron: IFFR