Deze week bij Eye

Vergeet je ledenpas niet! NBF-leden betalen bij Eye per kaartje €8,50 i.p.v. €10,-

Eye Filmclub Noord opent woensdagavond 9 oktober het nieuwe seizoen met de openbare voorpremière van De belofte van Pisa. Regisseur Norbert ter Hall, scenarist Robert Alberdingk Thijm en auteur Mano Bouzamour zijn te gast voor een Q&A na afloop o.l.v. acteur en Filmclub Noord-ambassadeur Ronald Top.

Zondag 6 oktober om 14.00 kunnen bezoekers van Andrei Tarkovsky – The Exhibition een gratis instaprondleiding volgen. In het Tarkovski-filmprogramma komende week o.a.: De stoomwals en de viool, De moordenaars en Bi Gan’s 3D-film Long Day’s Journey Into Night.

Tales of the Future: ‘Torus scores Stalker
Andrej Tarkovski’s Stalker (SU 1979) werd van een nieuwe score voorzien door electrocomponist Torus. Voorstelling bij Andrei Tarkovsky – The Exhibition, het Tarkovski-filmprogramma, Eye on Sound en Tales of the Future.
Lees meer

Eye on Sound: City Lights (live piano)
Chaplins City Lights, een van Tarkovski’s favoriete films, wordt live begeleid op de piano door Martin de Ruiter (Eye). Voorstelling bij Andrei Tarkovsky – The Exhibition, het Tarkovski-filmprogramma en Eye on Sound.
Lees meer

Le journal d’un curé de campagne
Robert Bressons film was een van Tarkovski’s favoriete klassiekers. 4K-restauratie met inleiding door Leo van Hee (Eye). Voorstelling bij Andrei Tarkovsky – The Exhibition, het Tarkovski-filmprogramma en Restored and Unseen.
Lees meer

The Story of George Maciunas and Fluxus
Eye on Art presenteert George – The Story of George Maciunas and Fluxus. Regisseur Jeffrey Perkins en assistant-director Liz Dautzenberg geven na afloop een Fluxus Ping-Pong Demonstratie op de trappen van Eye.
Lees meer

Tales of the Future: Ryan Gosling in Drive
De soundtrack, met verleidelijke synth-ambient en Italo Disco-invloeden van Cliff Martinez had haast net zo’n impact als deze instant-klassieker zelf. Ryan Gosling schittert als vluchtchauffeur voor de onderwereld.
Lees meer

Nieuw: Pavarotti, Instinct, Nuestro tiempo
Premières: de documentaire Pavarotti van Ron Howard, Instinct van Halina Reijn, de openingsfilm (met Carice van Houten) van het Nederlands Film Festival, en Nuestro tiempo van Carlos Reygadas (ook te zien op Picl.nl).
Lees meer

Shaun het ruimteschaap, Kapsalon Romy
Shaun het schaap: Het ruimteschaap en Kapsalon Romy gaan in première. Cinemini presenteert In een bootje van papier, Today at Apple presenteert de workshop voor alle leeftijden: Video Lab for Families: Making a Movie Trailer.
Lees meer