Winnaars NFF Debuut- en Studentencompetitie bekroond met Talent Awards

De Talent Awards aan beginnend filmtalent zijn maandag 30 september uitgereikt op het Nederlands Film Festival. De debuutfilm BRUCE LEE & THE OUTLAW van Joost Vandebrug werd bekroond met de Filmprijs van de stad Utrecht 2019. Binnen de NFF Studentencompetitie zijn drie prijzen uitgereikt: Irene Lagendijk, regisseur van MAY DIVORCE BE WITH YOU, ontving de Pathé Tuschinski Award voor beste film, Wladimir van Heester, Jesse van der Pluijm, Remy Mulder en Jana Mucek (NINGYO) kregen de Fentener van Vlissingen Fonds Award voor de meest onderscheidende prestatie van een crewlid en Tessel Jonkers sleepte de Filmproducenten Nederland (FPN) Award in de wacht.

Met de NFF Studenten- en Debuutcompetitie draagt het Nederlands Film Festival bij aan de startende carrières van de nieuwste lichting makers. De films van de winnaars en de hele selectie zijn de komende dagen tot en met 4 oktober op het festival te zien.

Ook is Videoland Academy officieel gelanceerd tijdens de Talent Awards Ceremonie. Videoland Academy wil een nieuwe lichting makers de kans bieden zich te ontwikkelen en ervaring op te doen binnen de professionele beroepspraktijk waarin ook commerciële belangen een rol spelen. In dit traject worden jaarlijks vier fictiefilms en een documentaireserie gerealiseerd.

Winnaar NFF Debuutcompetitie
Hoofd culturele zaken van de Gemeente Utrecht, Hans van Soelen, reikte de Filmprijs van de Stad Utrecht uit aan Joost Vandebrug voor het beste regiedebuut, BRUCE LEE & THE OUTLAW. Winnaar Vandebrug ontvangt naast een beeld ook een geldbedrag van €7.500. De jury die het beste regiedebuut heeft gekozen, bestaat uit producent Katja Draaijer, animator Frodo Kuipers en scenarist/regisseur Aaron Rookus.

Winnaars NFF Studentencompetitie
Binnen de NFF Studentencompetitie worden drie prijzen uitgereikt; voor beste film, meest onderscheidende crewlid en beste producent. De jury van de Pathé Tuschinski Award (beste film) en Fentener van Vlissingen Fonds Award (beste crewlid) bestaat uit documentairemaker Petra Lataster-Czisch, sounddesigner Vincent Sinceretti, designer en storyteller Noa Jansma en animator Erik Verkerk. Producenten Ineke Kanters en Trent vormen de jury voor de Filmproducenten Nederland (FPN) Award. Alle prijzen zijn ter besteding aan een nieuwe productie.

De Pathé Tuschinski Award voor beste film gaat naar Irene Lagendijk voor MAY DIVORCE BE WITH YOU.
De cheque ter waarde van € 5.000 euro die door Pathé Theatres BV ter beschikking is gesteld, gaat naar de beste afstudeerfilm van 2019.

Irene Lagendijk (AVK | St. Joost) is bekroond met de award voor MAY DIVORCE BE WITH YOU.

Producenten Wladimir van Heester, Jesse van der Pluijm, Remy Mulder en Jana Mucek (Nederlandse Filmacademie) hebben de award gewonnen voor hun bijdrage aan de productie van NINGYO. Aan deze Fentener van Vlissingen Fonds Award voor beste crewlid is een geldbedrag verbonden van € 7.500.

De Film Producenten Nederland (FPN) Award voor beste producent gaat naar Tessel Jonkers. Tessel Jonkers (Nederlandse Filmacademie) ontvangt een cheque van € 5.000 ter besteding aan een nieuwe filmproductie of professionele ontwikkeling.

Wildcards
Het Nederlands Filmfonds heeft tijdens de NFF Talent Awards een aantal wildcards uitgereikt om nieuwe animatie-, fictie,- en documentaire producties te realiseren. Lees verder

Bron: Nederlands Film Festival